Politik

Søsteren om Venstres kommende formand: - Han skal passe på med ikke at virke arrogant

Jakob Ellemann-Jensen var ikke en naturlig leder fra barns ben, fortæller hans søster.

Der er ingen modkandidat, når Jakob Ellemann-Jensen lørdag med al sandsynlighed bliver valgt som Venstres nye formand.

Og dermed træder han i et job, han bliver god til. Det er hans storesøster Helene Ellemann-Jensen overbevist om.

Han voksede rigtig meget af at være i militæret.

Helene Ellemann-Jensen

Men han har et karaktertræk, han er nødt til at gemme væk, hvis han vil lykkes i det nye hverv:

- Han kan godt komme til at virke arrogant en gang imellem. Det skal han passe på med, siger hun til TV 2.

Var ikke en naturlig leder

Helene Ellemann-Jensen blev født i 1967 og seks år senere kom Jakob til verden. De er begge børn af den tidligere Venstre-formand og statsministerkandidat, Uffe Ellemann-Jensen, og forhenværende chefredaktør Alice Vestergaard.

Så hun har kendt ham hele hans liv. Fra han lå i barnvognen, til han løb rundt på villavejen i Nordsjælland, kom i militæret og senere gik ind i politik.

I et interview til en ny mini-dokumentar på TV 2 Play fortæller Helene Ellemann-Jensen, at der i hendes brors første år ikke var mange tegn på, at han skulle ende som formand for landets største borgerlige parti:

- Jeg synes ikke, at han var nogen naturlig leder som barn. Han var snarere lidt indadvendt og præget af, at hans familie var så eksponeret, siger hun.

- Da han blev lidt ældre, følte han på mange måder, at han skulle stå til regnskab for, hvad vores far mente, og derfor dukkede han sig måske lidt.

Militæret gav karakter

Først da Jakob Ellemann-Jensen som 19-årig kom i militæret, begyndte søsteren at se noget af den karakter, der i dag har bragt hendes bror frem i dansk politiks forreste geleder:

- Når du er i militæret er det ligegyldigt, hvilken baggrund du har. Der handler det om, hvem du er, og om du er loyal, når det gælder, og det betød rigtig meget for Jakob og hans selvtillid og identitetsdannelse, siger siger Helene Ellemann-Jensen.

- Han voksede rigtig meget af at være i militæret.

Søsteren er i dag ikke er i tvivl om, hvad der driver hendes bror:

- Hans ambitioner har ikke været udtalt så eksplicit, men selvfølgelig ved jeg godt, at han har ambitioner. De fleste, som gerne vil lave om på ting i verden, vil gerne have så meget indflydelse som muligt, og det vil Jakob også.

Det er på et ekstraordinært landsmøde lørdag, at Venstres godt 850 delegerede stemmer om, hvem der skal være partiets næste formand og næstformand.

Til formandsposten er Jakob Ellemann-Jensen eneste kandidat, men Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby kæmper om næstformandsposten.

Du kan følge hele landsmødet på TV 2 NEWS, og TV2.DK.