Politik

Henrik Sass har fået nyt job - stopper i Folketinget

"Min tid i politik er udrandt", skriver Henrik Sass Larsen på Facebook.

Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen har fået nyt job og stopper i Folketinget.

På sin Facebook-profil skriver Henrik Sass Larsen, at han ved årsskiftet tiltræder som ny direktør for DVCA, der er en brancheforening for venture- og kapitalfonde. Han stopper i Folketinget ved udgangen af september.

- Jeg har, som jeg også har skrevet om tidligere, været utrolig glad og følt mig meget privilegeret over at have været medlem af Folketinget i næsten 20 år og været en del af mit partis ledelse gennem mange af årene. Men det har ligeledes været klart for mig siden valget, at min tid i politik er udrandt, skriver Henrik Sass Larsen.

Sygemeldt efter depression

Udmeldingen fra Henrik Sass Larsen kommer, efter at den tidligere minister har været igennem en turbulent periode.

Kort tid efter valget i juni blev han sygemeldt og fortalte, at han ikke var kommet sig efter en depression ved årsskiftet. Under oversskriften "Der er en pris, jeg ikke vil betale", skrev Henrik Sass Larsen på Facebook, at han ikke havde det godt og nævnte, at han havde været udsat for "en meget langvarig og grundig tabloid behandling".

Her henviste han formentlig til historier fra Ekstra Bladet om, at han trods et årligt honorar på 360.000 kroner var udeblevet fra flere møder hos statsrevisorerne.

- Pas godt på Socialdemokratiet

I begyndelsen af september vendte Henrik Sass Larsen imidlertid tilbage fra sin sygeorlov for med egne ord at koncentrere sin arbejdsindsats "omkring Socialdemokratiets historiske virke". Ved samme lejlighed stoppede han som statsrevisor.

Men nu forlader manden, der frem til for få måneder siden var spået til at blive ny finansminister, altså dansk politik helt.

- I stedet vil mine kræfter blive fokuseret på, hvordan vi skaber vækst og nye virksomheder og velstand, og det glæder jeg mig helt usigeligt meget til! Tak til alle jer, der har været med på den lange rejse. Og pas godt på Socialdemokratiet – det er det bedste, vi har, skriver Henrik Sass Larsen onsdag på Facebook.

Lyn-analyse

Det er en overraskende nyhed, men helt uventet er det vel ikke, at Henrik Sass Larsen søger udfordringer uden for Christiansborg. Han har været sygemeldt, og i den socialdemokratiske folketingsgruppe har han på det seneste meldt sig ud af det daglige politiske arbejde for at beskæftige sig med partiets historie. Derudover havde han også allerede meddelt, at han ikke genopstiller ved næste valg.

Henrik Sass Larsen er gæst i Go' aften Live klokken 18.25. Det kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY. TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen inden.