Politik

Kristian Jensen tilbage på skolebænken

Uddannelse på Niels Brock skal opdatere ham på bestyrelsesarbejde, men han agter at blive i politik.

Venstres midlertidige formand, Kristian Jensen, har besluttet at videreuddanne sig.

Tirsdag annoncerede han på Facebook, at han er begyndt på Niels Brocks Executive Board Education. På bestyrelsesuddannelsen skal han til at lave lektier igen – noget, der ifølge ham selv bliver både "sjovt og hårdt".

- Jeg har været vant til arbejdsuger på mere end 80 timer, men nu får jeg mere tid på hænderne, og den vil jeg bruge på noget fornuftigt, siger Kristian Jensen til TV 2.

Ikke en jobansøgning

For Kristian Jensen handler det ikke om, at han leder efter et nyt arbejde, eller at han er ved at gøre sig til for kommende jobtilbud. Det handler om livslang læring og personlig videreudvikling:

- Jeg har fået det rigtige tilbud allerede, nemlig det fra Vestjysk Storkreds, der gav mig fire år mere på Christiansborg, siger den midlertidige formand.

I forhold til næste folketingsvalg kan Kristian Jensen dog ikke give nogen garantier.

- Jeg regner med at fortsætte i politik, men man ved aldrig, hvad der dukker op, eller om folkene hjemme i Herning ønsker at opstille en anden, siger han.

Tager egen medicin

Før Kristian Jensen blev folketingspolitiker, var han bankelev i Unibank i Lemvig, men nu har han et åndehul i tilværelsen og er klar til at tage sin egen medicin, som han siger.

- På Christiansborg siger vi alle sammen, at danskerne skal blive ved med at uddanne og dygtiggøre sig. Det er det, jeg gør nu, og det mener jeg faktisk, at flere på Christiansborg burde.

Selv regner han ikke med at skulle stå i forreste række efter Venstres landsmøde i weekenden, men han forventer, at den kommende ledelse har opgaver til ham, som han kan og vil løse.

Kommentator: Løkke og Jensen bør passe på

Politisk kommentator Hans Engell har forståelse for, at Kristian Jensen ønsker at videreuddanne sig, da Jensen ifølge ham ikke har den store fremtid i Venstre.

Men den midlertidige formand bør være påpasselig med de signaler, han sender, mens han er på "landets suverænt mest eksklusive SU-ydelse", mener Engell.

- Der er en grænse. Hvis han går og hæver 6-700.000 kroner i SU på Christiansborg, men ikke lige har tid til at være der, fordi han hellere vil sidde på Niels Brock, så kan der godt være nogle vælgere og SU-modtagere, der vil undre sig, siger han.

Det er dog ikke kun Kristian Jensen, der ifølge Hans Engell bør tænke sig om. Det gælder også den tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, som vil på foredragstur ud i landet, hvor han skal tale om sin bog og møde vælgere.

Den midlertidige formand

Det var et interview med Kristian Jensen i Berlingske, hvor han kritiserede Lars Løkke Rasmussens flirt med Socialdemokratiet, der begyndte balladen i Venstre.

Efterfølgende fulgte uger med intern splid i Venstre. Kritiske røster i baglandet krævede både Jensens og Løkkes afgang.

Og det var det, det endte med: Jensen og Løkke trak sig fra deres poster 31. august.

Lars Løkke Rasmussen ville først fortsætte, men han indså, at modstanden mod ham – både internt i folketingsgruppen og fra baglandet – var blevet for stor.

Jakob Ellemann-Jensen er eneste kandidat til formandsposten i partiet, mens både Ellen Thrane Nørby og Inger Støjberg stiller op til posten som næstformand.