Politik

Ellemann og Løkke har tidligere drøftet formandspost

Jakob Ellemann-Jensen har tidligere talt med Lars Løkke Rasmussen om at blive formand. Philip Davali / Ritzau Scanpix

Jakob Ellemann-Jensen bekræfter nu, at han tidligere har talt med Lars Løkke om at overtage formandsposten i Venstre.

Tidligere Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen og formandskandidat Jakob Ellemann-Jensen har tidligere talt om, at sidstnævnte skulle være ny formand for Venstre.

Det siger Jakob Ellemann-Jensen efter et kredsmøde i Venstre i Lyngby tirsdag aften.

På spørgsmålet om, hvorvidt han vidste, at Lars Løkke Rasmussen har haft planer om at køre ham i stilling som ny formand, siger Ellemann-Jensen:

- Det tror jeg, Lars (Løkke, red.) har vidst i længere tid, end jeg har vidst, det må jeg sige.

- Det er noget, vi har talt om på et tidspunkt, men det lyder, som om det er noget, Lars har tænkt på længere, end jeg har, siger han.

Trak sig efter møde

Søndag gav Lars Løkke Rasmussen sine første interview som forhenværende V-formand.

I interview med TV 2 og DR fortalte Lars Løkke Rasmussen, at han længe havde tænkt, at Jakob Ellemann-Jensen og ikke næstformand Kristian Jensen skulle overtage formandsposten.

Efter begge interviews var det dog ikke klart, om Ellemann-Jensen kendte til planerne. Nu bekræfter Ellemann-Jensen altså, at de tidligere har diskuteret det.

Ellemann-Jensen erkender udfordring

Med fire dage til Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning, hvor partiet skal vælge ny formand og næstformand, ser det ud til, at Jakob Ellemann-Jensen bliver valgt som formand, da han endnu ikke har nogle modkandidater.

Indtil videre er det Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby, som skal slås om posten som næstformand.

Ellemann-Jensen har tidligere kaldt Støjberg for et "rigtigt godt bud" på en næstformand, men kan se sig selv med begge kandidater.

- Det er vigtigt, at formanden og næstformanden kan spille sammen og have et godt teamwork.

- Der er vi i den lykkelige situation, at skulle jeg blive formand, så tror jeg, jeg kunne have sådan et samarbejde med begge de to kandidater, siger han.