Politik

Kristian Jensen reagerer på Løkke-interview: - Et lukket kapitel for mig

Kristian Jensen vil se fremad i stedet for at bruge tid på Lars Løkke Rasmussens udtalelser.

Venstres tidligere næstformand og fungerende formand Kristian Jensen reagerer nu på de to interviews, Lars Løkke Rasmussen gav søndag aften.

Til TV MIDTVEST siger han, at han ikke har nogen særlige kommentarer, men uddyber så lidt:

- Debatten om og med Lars Løkke Rasmussen er for mig et lukket kapitel. For mig og Venstre handler det nu om at kigge fremad, siger Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

Løkke med stikpiller til Jensen

Der kunne ellers være en del at kommentere på for Kristian Jensen.

For i Lars Løkke Rasmussens interview med TV 2 søndag aften, der var ét af de første, siden han trak sig som formand under dramatik i slutningen af august, kom den nu tidligere Venstre-leder med flere stikpiller til netop Kristian Jensen.

Jeg har primært oplevet, at delingen ikke har været, som vi har aftalt

Kristian Jensen

Lars Løkke Rasmussen fortalte blandt andet, at det hele tiden har været hans plan, at politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen skulle tage over efter ham på formandsposten, selvom Kristian Jensen åbent har erklæret sin formandsambitioner.

Løkke sagde også, at han generelt har udnævnt ministre efter kompetencer, men at han har taget "særlige hensyn" til Kristian Jensen. Og så nævnte han, at Kristian Jensen har været galt på den, når han har troet, at der var et delt formandskab i Venstre.

Utilfredshed med Løkke

Over for TV MIDTVEST afviser Kristian Jensen at forholde sig til nogen af stikpillerne, men han har tidligere fortalt, at han ikke har været tilfreds med samarbejdet med Lars Løkke Rasmussen.

Efter Lars Løkke Rasmussens såkaldte tøjsag i 2014, hvor Kristian Jensen af mange blev spået til at tage over som formand, introducerede Lars Løkke Rasmussens selv ordet "formandskab" i Venstre.

Det er både i medierne og internt i Venstre blevet tolket som, at der skulle være et tættere parløb mellem formand og næstformand, men det har Kristian Jensen langt fra altid oplevet.

- Jeg har primært oplevet, at delingen ikke har været, som vi har aftalt. Eksempelvis, at en SV-melding kan komme. Noget så afgørende som, hvordan et parti skal være i regering kom, uden at jeg blev inddraget i den overhovedet, sagde Kristian Jensen 31. august, efter han havde trukket sig som næstformand.

Løkke delte ikke alt med Kristian Jensen

Har ikke lyttet til baglandet

Lars Løkke Rasmussen sagde i interviewet søndag, at det var en fortalelse, da han brugte ordet "formandskab" og slog samtidig fast, at der aldrig har været et delt formandskab i Venstre, og at han ikke har brudt nogen aftaler.

Kristian Jensen lod i interviewet i slutningen af august forstå, at han ikke er enig i den linje, Lars Løkke Rasmussen har lagt som formand.

- Der har været interne forhold i Venstre, hvor jeg har følt, at der ikke har været en diskussion. Lyttede man til baglandet? Inddrog man baglandet? Lyttede man til deres kritik? Eksempelvis i spørgsmålet om regionernes fremtid, hvor det var et klart ønske, at vi skulle ændre kurs, men det valgte man ikke at gøre, sagde han i slutningen af august og tilføjede:

- Man skal jo overveje: Er det formanden, der har et parti? Eller partiet, der har en formand? Jeg mener det sidste, og derfor ønskede jeg, at der skulle ske en forandring i ledelsen, og jeg var selv parat til at gå for at få det til at ske. Det er sket nu, og det er jeg tilfreds med.

Både Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen har lagt op til at fortsætte i Venstres folketingsgruppe.

Kristian Jensen er fungerende formand for Venstre, indtil partiet vælger en ny 21. september