Politik

De Konservative klar til at støtte regeringens klimamål

Søren Pape støtter regeringens mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030, så længe det ikke koster vækst og job.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, rækker hånden ud til rød blok og er klar til at støtte regeringens klimamål om 70 procents CO2-reduktion i 2030.

Det siger partiformand Søren Pape Poulsen til avisen Børsen. Støtten til en kommende klimalov er dog ikke givet på forhånd. Først skal regeringen sikre, at færre job og lav vækst følger med den grønne omstilling.

- Vi er klar til at sige, at vi støtter 70-procent-målsætningen. Det gør vi i klimaloven. Men det er klart, at vi selvfølgelig også har nogle håndtag, vi vil have sat ind i denne her lov, for at vi vil deltage.

- Vores hovedkrav bliver, at klimaaftalen ikke skal koste arbejdspladser og vækst, siger Søren Pape i tirsdagens udgave af avisen.

Begejstring hos Dansk Industri

Socialdemokratiet har sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten sat et mål om, at landets CO2-udledning skal reduceres med 70 procent i 2030.

Med støtte fra De Konservative kan der blive skabt et bredere flertal, der går hen over midten.

Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri, er begejstret over, at partilederen er positivt stillet over for rød bloks målsætning.

Han opfordrer de resterende partier i blå blok til også at bakke op om den.