Politik

Løkke bliver væk fra ekstraordinært landsmøde

Efter to ugers fravær i medierne gav Lars Løkke Rasmussen søndag interview til TV 2.

Lars Løkke Rasmussen har ikke tænkt sig at dukke op, når Venstre på lørdag skal vælge hans afløser som formand på et ekstraordinært landsmøde.

Det siger han i et interview med TV 2.

- Jeg tror simpelthen, det vil fjerne fokus fra, hvad det handler om: Nemlig at der nu skal vælges en ny formand for Venstre, siger han.

Dermed får han heller ikke indflydelse på, hvem der skal være partiets nye næstformand. Både Ellen Trane Nørby og Inger Støjberg stiller op til posten, som der også skal stemmes om på det ekstraordinære landsmøde.

Bryder tavshed

Og Lars Løkke Rasmussen ønsker heller ikke at pege på, hvem af de to der efter hans mening er den bedste kandidat.

- Det mener jeg ingenting om. Det synes jeg, landsmødet skal tage stilling til, siger han.

Der har været tavshed fra Lars Løkke Rasmussen i medierne siden Venstres hovedbestyrelsesmøde 31. oktober, hvor formanden og næstformanden trak sig.

Først søndag aften brød den nu tidligere formand tavsheden i interviews med DR og TV 2.

Kommer til ordinært møde

Da han på hovedbestyrelsesmødet meddelte sin beslutning om at trække sig og derefter forlod lokalet, kom det som et chok for mange af mødedeltagerne.

Derfor har det også siden været et åbent spørgsmål, om Lars Løkke Rasmussen ville dukke op på det ekstraordinære landsmøde og give landsmødet muligheden for at takke den afgående formand og hylde ham for hans mange år i spidsen for partiet.

Den mulighed får Venstre-medlemmerne altså ikke 21. september. De får til gengæld en ny mulighed på Venstres ordinære landsmøde 16. november. Dér dukker Lars Løkke Rasmussen op, siger han.

Støtter Ellemann-Jensen

Mens den tidligere statsminister afviser at tage stilling til, hvem der skal være næstformand i Venstre, er han ikke i tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen skal være ny formand.

Selvom Kristian Jensen i mange kredse har været regnet som den naturlige arvtager til formandsposten i Venstre, så har Lars Løkke Rasmussen hele tiden set Jakob Ellemann-Jensen som sin afløser, siger han i interviewet med TV 2.

- Jeg synes, det sker lidt for hurtigt. Det tror jeg faktisk også, Jakob synes, i forhold til hvad vi begge to nok havde forestillet os. Men det ender jo det rigtige sted, siger han.

Jakob Ellemann-Jensen er da også foreløbigt den eneste kandidat, der har meldt sig på banen.