Politik

I aften bryder Lars Løkke Rasmussen tavsheden

Den nu forhenværende statsminister har ikke udtalt sig offentligt siden sin dramatiske afgang som formand for Venstre i sidste måned.

Lars Løkke Rasmussen (V) står nu frem, efter han trådte tilbage som formand for Venstre på partiets hovedbestyrelsesmøde 31. august.

Det sker i aften i et 25 minutter langt liveinterview i 19 Nyhederne på TV 2 fra klokken 19.10.

Interviewet kan også ses på TV 2 News.

Det bliver en interessant aften i dansk politik

Hans Redder, politisk analytiker TV 2

Mange ubesvarede spørgsmål

TV 2s politiske analytiker Hans Redder ser frem til interviewet og kalder det "meget interessant", efter Lars Løkke Rasmussen - bogstavelig talt - forlod Venstres hovedbestyrelsesmøde i Brejning ved Vejle ad bagudgangen for to uger siden.

- Først og fremmest vil vi gerne høre Lars Løkke Rasmussens forklaring på, hvordan det kunne ende med at udvikle sig så dramatisk i Venstre.

Hans Redder: - Vi er interesseret i at høre Lars Løkkes udlægning af samarbejdet med næstformanden

- Hvordan så Lars Løkke Rasmussen forløbet om kampen om magten i partiet, og hvorfor endte det med, at både ham og Kristian Jensen måtte trække sig? siger Hans Redder.

Spørgsmålene til den nu forhenværende statsminister trænger sig i den grad på, mener Hans Redder.

Ikke mindst hvordan Lars Løkke Rasmussen ser tilbage på det mangeårige samarbejde med næstformand Kristian Jensen (V), som allerede har givet sin udlægning af forløbet.

Hvilken rolle kommer han til at spille, og vil han overhovedet møde op næste weekend?

Hans Redder, politisk analytiker TV 2

Som følge af Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens afgang fra toppostene i Venstre skal partiet på et ekstraordinært landsmøde lørdag 21. september i Herning vælge ny formand og næstformand.

Og her bliver det interessant at høre, hvem der ifølge den tidligere formand skal udgøre den fremtidige ledelse.

- Helt lavpraktisk. Hvordan ser Lars Løkke Rasmussen på fremtiden for Venstre og også på sin egen fremtid? Hvilken rolle kommer han til at spille, og vil han overhovedet møde op næste weekend? Der er rigtig mange spørgsmål, vi er spændt på at få svar på, siger Hans Redder.

Jakob Ellemann-Jensen (V) er eneste kandidat til formandsposten, mens både Ellen Trane Nørby (V) og Inger Støjberg (V) har meldt sig som kandidater til næstformandsposten.

Krævede Løkkes afgang

Lars Løkke Rasmussen nåede at stå i spidsen som formand for Venstre gennem ti år, fra 2009 til 2019.

Men på partiets hovedbestyrelsesmøde 31. august valgte Lars Løkke Rasmusssen at trække sig fra formandsposten.

Lars Løkke Rasmussen forlod mødet ad bagudgangen, og han stillede ikke op efterfølgende for at kommentere sin afgang over for pressen.

Det skete i kølvandet på, at Løkke havde mødt heftig kritik fra baglandet omkring sin position som formand for Venstre.

Flere medlemmer af partiet stod frem og krævede, at Lars Løkke Rasmussen trådte tilbage. Blandt dem Venstre i Region Midtjylland, folketingsmedlemmerne Preben Bang Henriksen og Carsten Kissmeyer samt enkelte borgmestre.

Den nu forhenværende statsminister har ikke udtalt sig til offentligheden om sin afgang som formand andet end et par enkelte opslag på Facebook og Twitter 31. august.

Her skrev Løkke på Twitter blandt andet, at "det var vigtigt at holde fast i sin selvrespekt" som følge af sin beslutning.