Politik

Borgmester efter sygemelding: Det har været nogle hårde måneder

I sin mail til medlemmerne skriver Ninna Hedeager Olsen, at hun nu trækker i arbejdstøjet igen. Søren Bidstrup / Scanpix Denmark

Ninna Hedeager Olsen skriver i en mail til partimedlemmer, at hun nu vil se fremad efter en hård periode.

Mandag vendte Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), tilbage til sit arbejde efter fire måneders sygemelding.

I en mail til Enhedslistens medlemmer i hovedstaden skriver hun, at sygdomsperioden har været hård ved både hende og partiet.

Det skriver B.T., der har set Hedeager Olsens mail.

- Det har været nogle hårde måneder for både mig, gruppen på rådhuset, københavnsbestyrelsen og hele partiet, men nu er vi klar til at se fremad og tage fat på det arbejde, der ligger foran os, skriver hun.

Voldtægtsag for retten

Borgmesterens sygemelding kom, efter at en mand blev sigtet for voldtægt af en kvindelig gæst i forbindelse med en fest i borgmesterens lejlighed.

Manden er siden blevet tiltalt, og retssagen verserer for tiden ved Københavns Byret.

Den påståede voldtægt skal ifølge anklagen være sket 31. marts under en privat fest i Ninna Hedeager Olsens lejlighed. Der ventes dom i sagen 25. september.

Som følge af sagen skrev teknik- og miljøborgmesteren på Facebook, at hun af professionelle var blevet opfordret til at "trække stikket i en kortere periode".

Trækker i arbejdstøjet igen

I sin mail til medlemmerne skriver Hedeager Olsen, at hun nu trækker i arbejdstøjet igen. Men samtidig opfordrer hun til, at medlemmerne opsøger hende og spørger ind til hændelsen, der har betydet fire måneders pause fra jobbet.

- I den forbindelse vil jeg også gerne give jer svar på de spørgsmål, I måtte have, om min sygemelding og tilbagevenden.

- Jeg vil derfor gerne opfordre jer til at invitere mig til møde i jeres afdelinger, og vil glæde mig til at møde jer igen, skriver Ninna Hedeager Olsen ifølge B.T.