Politik

Kristian Jensen i hårdt angreb på Søren Pind: - Han forvrænger virkeligheden

Kristian Jensen langer voldsomt ud efter Søren Pind, som ifølge Jensen er "opslugt" af "bitterhed".

Roen har endnu ikke indfundet sig i Venstre efter sidste weekends dramatiske begivenheder, hvor både partiets formand og næstformand meddelte, at de ville forlade deres poster.

På Facebook langer den snart forhenværende næstformand Kristian Jensen nu voldsomt ud efter en anden af Venstres toneangivende figurer det seneste årti: Tidligere justitsminister Søren Pind.

Anledningen er et interview, som Søren Pind har givet til Berlingske, forud for at Pinds bog udkommer om få dage. Ifølge Berlingske "mere end antyder" Søren Pind i bogen, at Kristian Jensen spillede en rolle i forbindelse med de såkaldte bilagssager, som Løkke blev ramt af i sin tid som formand.

- Allerede fra starten begyndte Kristian Jensen at undergrave Lars Løkke helt åbenlyst. Historien om Kristian Jensen er for mig historien om én lang illoyalitet og undergravende virksomhed, siger Pind i interviewet med Berlingske.

Berlingske spørger i interviewet direkte Pind, om det er korrekt forstået, at han antyder, at "læk af de sager kom fra Kristian Jensens lejr". Til det svarer Pind:

- Når jeg kunne fornemme tidligt, at noget pågik – og det var det mest håndgribelige udløb af det – så er det klart min tro, at det hidrører fra nogle mennesker, som havde brugt en stor mængde tid på, hvordan de kunne slippe af med Lars. Men i og med at jeg ikke kan bevise noget, kan jeg ikke sige meget mere, end at det er sjældent, sådan noget dukker op i aviserne, uden at der ligger noget bag.

Dét afviser Kristian Jensen altså nu kategorisk:

- En usandhed bliver hverken kønnere eller mere uskyldig ved at blive pakket ind i formuleringer som "fornemme" eller "tro". Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden, skriver Jensen på Facebook og fortsætter:

- Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden. Men det sælger nok nogle bøger, og man må håbe, at en salgssucces kan mindske Sørens bitterhed med tiden. Det må ikke være en rar følelse at være så opslugt i.

Magtkamp kulminerede

Særligt siden valget i juni har en dramatisk magtkamp udspillet sig i Venstre. En magtkamp, som kulminerede i forbindelse med møder i partiets forretningsudvalg og hovedbestyrelse forrige weekend.

Her krævede en stor del af partiets bagland, at både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen trak sig fra deres poster. Det oprørske bagland mente, at Løkkes og Jensens kamp om magten var blevet så ødelæggende for partiet, at den eneste vej videre var en helt ny ledelse.

Kristian Jensen, der i årevis åbent har erklæret, at han gik efter at blive partiets næste formand, foreslog forud for møderne forrige weekend Lars Løkke Rasmussen, at de begge skulle trække sig - hvilket altså også endte med at blive resultatet.

Siden da har Jakob Ellemann-Jensen erklæret, at han stiller op som formandskandidat ved det ekstraordinære landsmøde 21. september. Inger Støjberg har meddelt, at hun går efter at blive næstformand.