Lars Seier tilbød Søren Pind fem millioner kroner for at stifte parti

16x9
- På et tidspunkt fik jeg, nærmest som en transferkontrakt, tilbudt fem millioner kroner som jeg kunne anvende efter forgodtbefindende, skriver Pind. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Lars Seier forsøgte at få Søren Pind til at forlade Venstre og skabe et liberalt alternativ.

Lars Seier, grundlægger af Saxo Bank og finansmand med mange jern i ilden, forsøgte i sommeren 2003 at få en ung Søren Pind til at stå i spidsen for et nyt, liberalt parti.

Ifølge et interview med Euroman ville den unge og fremstormende Venstre-løve ikke skulle begynde på bar bund. Pind ville få fem millioner kroner af Seier til at løbe projektet i gang.

- På et tidspunkt fik jeg, nærmest som en transferkontrakt, tilbudt fem millioner kroner, som jeg kunne anvende efter forgodtbefindende, skriver den tidligere politiker og minister, som er på trapperne med sin erindringsbog ”Frie Ord” senere på måneden.

Søren Pind var et varmt navn i liberale kredse på det tidspunkt. Han havde sammen med en række andre V-politikere lanceret 10 liberale teser - et idé- og værdigrundlag, der ikke umiddelbart var i klangbund med toppen i det borgerlige parti.

Tilbuddet var "alternativt"

Pind takkede nej til Lars Seiers tilbud og kalder det i et interview med Jyllands-Posten for "alternativt".

- Jeg efterlyser jo selv erhvervsfolk, som vil tage ansvar på sig og også gøre den slags ting. Jeg havde bare ikke hørt om sådan noget før. Og jeg sagde jo også nej, siger Søren Pind, som i et tilfælde af et "ja" ville have brugt pengene til at udvikle partiet.

Efter Søren Pinds afvisning, gik Lars Seier videre mod andre liberale kræfter. Han donerede i en årrække flere millioner til Liberal Alliance og har netop ansat partiets stifter og tidligere leder Anders Samuelsen som sin personlige rådgiver.

- Da partiet definitivt besluttede sig for at være et liberalt parti efter valget i 2007, så vidste jeg, at det simpelthen var et projekt, man var nødt til at være med i. For der vil ikke de næste 10 år komme en større chance for at finde et reelt liberalt alternativ til den socialdemokratiske grå masse, som dansk politik desværre har udviklet sig til, sagde Seier dengang om sine bevæggrunde til at bakke så kontant op om partiet.

Lars Seier er ikke længere velgører for partiet, men er efter at have opgivet sit engagement i Saxo Bank stærkt involveret i diverse iværksætterprojekter og sportsprojekter. I marts købte han sig ind i FC København for et trecifret millionbeløb.