Politik

Henrik Sass er tilbage på Christiansborg

Henrik Sass Larsen har gennem længere tid været sygemeldt med stress.

Henrik Sass Larsen (S) trækker sig som statsrevisor. Det skriver han i et opslag på Facebook. En post, han har fået kritik for at beholde på trods af en længerevarende sygemelding.

Her skriver han også, at han er "tilbage på Christiansborg", men på nye betingelser.

- Jeg har bedt om at få lov til at koncentrere min arbejdsindsats omkring Socialdemokratiets historiske virke, et område, som dem, der kender mig, ved, altid har haft min store interesse.

- Dermed også et farvel til posten som statsrevisor, skriver Henrik Sass Larsen på Facebook.

Posten som statsrevisor, der udløser et honorar på 360.000 kroner om året, har været et fokuspunkt for Henrik Sass Larsen.

En pris, jeg ikke vil betale

Tidligere i år skrev Ekstra Bladet, at han havde været fraværende med mange møder. Det ledte ind i et længere forløb, der endte med, at Henrik Sass Larsen sygemeldte sig fem dage efter folketingsvalget.

På Facebook skrev han dengang:

- Jeg tror, de fleste godt har kunnet se, at jeg ikke har haft det så godt. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at kæmpe mig tilbage efter min depression ved årsskiftet, men det er desværre ikke lykkedes for mig. Så jeg må nu sygemelde mig for at kunne blive helt rask igen.

Han skrev ligeså, at han ikke vil stå til rådighed fremover, og at han havde orienteret sin kreds om, at han ikke ønskede at være folketingskandidat længere. Sass Larsen stod ellers til at tage posten som finansminister, hvis rød blok - med Mette Frederiksen i spidsen - vandt valget. Det var også en post, han selv havde meldt sig klar til i februar.

Under sin sygemelding fortsatte han dog med officielt at have sin post som statsrevisor og det dertilhørende honorar. Men han skriver altså nu, at posten er fortid.