Politik

Regeringen lander aftale om midlertidigt børnetilskud

Den nye aftale vækker glæde hos regeringens støttepartier.

Regeringen har indgået aftale med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten om et midlertidigt børnetilskud til familier, der er ramt af integrationsydelsen eller kontanthjælpsloftet.

Sådan lød det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) tirsdag morgen på et doorstep-møde i Beskæftigelsesministeriet.

- Det er godt, at vi her og nu hjælper de børnefamilier, som er hårdt spændt for på grund af de lave ydelser - og det gælder ikke mindst enlige forsørgere, siger beskæftigelsesministeren.

Der er afsat 250 millioner kroner om året til børnefamilierne, og cirka 27.900 børn vil få gavn af tilskuddet.

Midlertidigt børnetilskud

Det månedlige børnetilskud udgør 700 kroner om måneden per barn for forældre på de laveste ydelser, 600 kroner per barn af enlige om måneden og 550 kroner om måneden per barn for de øvrige i målgruppen.

Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kroner månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år.

Det vil eksempelvis betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden.

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

 

Vækker glæde

Den nye aftale vækker da også stor glæde hos støttepartiet SF, som gennem valgkampen har kæmpet for sagen.

- Fattigdom i barndommen er et af de stempler, som er rigtig svært at vaske af igen. Derfor er det rigtig vigtigt at få taget hul på denne her ydelse. Det er det første skridt til også at få fjernet kontanthjælpsloftet, som har skabt rigtig mange fattige familier, siger sundhedsordfører for SF Kirsten Normann Andersen.

Også Radikale Venstre ser med positive øjne på den midlertidige løsning.

- Der er ingen børn, der skal vokse op i fattigdom. Det, der har været vores prioritet, er, at de allermest udsatte skulle have det største løft, siger beskæftigelsesordfører for partiet Samira Nawa.

Midlertidig løsning

Det er cirka en måned siden, at de fire partier for første gang gik til forhandlingsbordet.

Dengang udtrykte parterne en forventning om hurtigt og ret uproblematisk at kunne lande en aftale.

Regeringens støttepartier ønsker alle, at både kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen bliver fjernet.

Tilskuddet skal være gældende, indtil S-regeringens ydelseskommission er kommet med sit bud på, hvordan ydelser som integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet skal indrettes fremover.

Det skal ske senest næste sommer.