Politik

Jakob Ellemann-Jensen: - Jeg lover, jeg snart melder noget ud

Senest onsdag formiddag vil Jakob Ellemann-Jensen melde ud, om han vil stille op til posten som formand for Venstre.

- Inden i morgen på denne her tid skal jeg nok tage mig sammen, og så stopper krukkeriet.

Sådan lød det fra politisk ordfører i Venstre Jakob Ellemann-Jensen tirsdag formiddag, efter partiets folketingsgruppe havde mødtes for første gang, siden partiets formand og næstformand, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, lørdag trak sig fra ledelsen.

- Jeg har fået nogle gode indspark fra mine gode kollegaer i folketingsgruppen. Jeg har fået mange opfordringer fra rundt omkring i landet, som handler om formandsposten i Venstre. Og nu lover jeg jer: Nu går der ikke særlig lang tid, før jeg melder noget ud, og før jeg kommer med et svar på det, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Ja, noget kunne tyde på det

Karen Ellemann

Han sagde, at han havde brug for at tage de mange indtryk og budskaber, som han havde fået på gruppemødet, ind.

Søster var mere klar i mælet

Jakob Ellemann-Jensen fremhævede desuden, at det havde været et godt gruppemøde, og at folketingsmedlemmerne havde brug for at tale om mange ting.

Samme budskab lød fra fungerende formand Kristian Jensen:

- Vi har haft en god drøftelse, og det har gjort, at vi er kommet længere frem i forhold til den politiske linje, i forbindelse med at vi skal møde i folketingssalen i næste uge, sagde Kristian Jensen.

Mens Jakob Ellemann-Jensen tilsyneladende har brug for mere tænketid, er hans søster - tidligere gruppeformand Karen Ellemann - noget mere klar i mælet, når det kommer til snakken om, hvorvidt hendes bror skal være ny formand.

Lyn-analyse

Når han bliver ved med at understrege, hvor mange opfordringer han får fra baglandet og fra folketingsgruppen, kan man ikke forstå Jakob Ellemann-Jensens udtalelser på andre måder, end at han vil stille op. Det vil undre mig meget, hvis han inden for 24 timer sagde, at på trods af alle opfordringerne vil jeg altså ikke stille op. 

- Ja, noget kunne tyde på det, og jeg vil gerne komme med den store, overraskende melding, at det nok ikke bliver mig, sagde Karen Ellemann til de fremmødte journalister uden for Venstres gruppeværelse.

Ellemann holdt tale, og Løkke dukkede ikke op

Jakob Ellemann-Jensen, som mange af partiets folketingsmedlemmer både før og efter formandsopgøret pegede på som en ny, samlende Venstre-formand, holdt ifølge TV 2s oplysninger under mødet en længere tale.

Hvad talen handlede om, ville ingen af de i alt 42 folketingsmedlemmer, der deltog i mødet, dog indvie den fremmødte presse i.

Den tidligere formand Lars Løkke dukkede ikke op til dagens gruppemøde. Løkke har ikke udtalt sig om sin beslutning om at trække sig som formand siden weekenden, hvor han to gange skrev på de sociale medier.

Kristian Jensen er fungerende formand for Venstre frem til det ekstraordinære landsmøde 21. september. Det skyldes, at Kristian Jensen lørdag blot meddelte, at han ikke genopstiller til posten som næstformand, mens Lars Løkke Rasmussen trak sig fra formandsposten med omgående virkning.

Kristian Jensen er derudover også fortsat næstformand og gruppeformand - indtil det ekstraordinære landsmøde.