Politik

Ellemann om Støjberg: Vi skændes, men har tillid til hinanden

(ARKIV) Venstres Landsmøde 2018 i Herning Kongrescenter. Inger Støjberg og Jakob Ellemann-Jensen. Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Inger Støjberg har ikke selv meldt ud, om hun vil være næstformand.

Flere har peget på, at Inger Støjberg vil egne sig som ny næstformand i Venstre, og tirsdag aften peger også formandskandidat Jakob Ellemann-Jensen på hende som et godt bud.

Til TV 2 siger han, at han kender Inger Støjberg rigtig godt og giver hende roser med på vejen:

- Hun er en stærk værdikriger. Hun er en stærk kommunikator. Og vi repræsenterer tilsammen hele den bredde, som vi har i Venstre. Og det synes jeg ville være godt, siger han og tilføjer:

- Men det er ikke mig, der skal stå og hive næstformandskandidaterne frem eller anbefale nogen her og nu. Det er Venstres delegerede, der skal vælge både en formand og en næstformand 21. september.

Skændes, men har tillid til hinanden

Der er endnu ikke nogen, der har meldt deres kandidatur til posten som næstformand i Venstre.

Formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, har takket nej. Og både Venstres gruppenæstformand, Sophie Løhde, og tidligere skatteminister Karsten Lauritzen har meldt sig ud af opløbet - og begge har peget på Støjberg.

Det samme har blandt andre folketingsmedlemmerne Marcus Knuth og Michael Aastrup Jensen.

Jacob Ellemann-Jensen siger, at han har stor tillid til Inger Støjberg.

- Inger og jeg udtrykker os forskelligt. Det tror jeg, de fleste har lagt mærke til. Det er også rigtigt, at Inger og jeg engang imellem kan skændes, men vi taler til hinanden i et meget klart sprog, og vi har meget stor tillid til hinanden. Så jeg ser det ikke som den store udfordring.

Venstres formand og næstformand skal vælges på et ekstraordinært landsmøde i partiet 21. september.