Politik

Løkke fremlægger vision for Venstre efter exit

Den netop afgåede Venstre-formand har offentliggjort den landsmødeudtalelse, han aldrig fik holdt.

Lars Løkke Rasmussen, (V), der under stor dramatik forlod posten som formand for Venstre på et hovedbestyrelsesmøde lørdag, har nu offentliggjort den landsmødeudtalelse, som han aldrig fik præsenteret for partiets delegerede.

Det gør han i et langt opslag på Facebook.

Den tidligere statsminister har endnu ikke udtalt sig til pressen, efter at han forlod hovedbestyrelsesmødet i Brejning og kort efter annoncerede, at han stoppede på posten med øjeblikkelig virkning.

Lars Løkke Rasmussen indleder sit opslag på Facebook således:

- Næppe nogen større interesse for det i dag, men her er det forslag til landsmødeudtalelse, jeg gerne ville have bedt et fremrykket landsmøde tage stilling til.

Uklart hvorfor

Herefter præsenterer Lars Løkke Rasmussen sin vision for partiets fremtid. I den vision indgår ikke overraskende ambitionen om at genvinde regeringsmagten og statsministerposten.

Det er endnu uklart, hvorfor Lars Løkke Rasmussen har offentliggjort landsmødeudtalelsen.

Før lørdagens dramatiske begivenheder i Brejning havde han insisteret på, at det skulle være de 850 delegerede på landsmødet, der skulle stemme om formandskabet i partiet.

En række både navngivne og unavngivne stemmer fra det politiske bagland havde ellers krævet udskiftning på formandsposterne.

Har været aktiv på de sociale medier

Siden Lars Løkke Rasmussen meldte sin afgang på et bestyrelsesmøde lørdag, har han ikke udtalt sig til pressen.

Til gengæld har han drypvis været synlig på de sociale medier, og han brugte eksempelvis Twitter til at offentliggøre sin afgang, efter at han havde fortalt sine partifæller det.

Lørdag aften gav han igen lyd fra sig, da han lagde et billede op på Instagram omgivet af flere af sine familiemedlemmer.

Søndag aften sendte han en hilsen til de borgerlige og liberale færøske partier, der var valgets store vindere ved valget på Færøerne lørdag.