Politik

Løkke efter exit som formand: Noget er vigtigere end andet

Den nu tidligere formand for Venstre viser sin families sammenhold i opslag på Instagram lørdag aften.

Han er ikke længere formand for Venstre - partiet, som han gennem ti år har stået i spidsen for. Men han har stadig sin familie.

Lars Løkke Rasmussen (V) har lørdag aften brudt tavsheden i kølvandet på sin afgang som leder for Venstre med et opslag på Instagram.

- Noget er vigtigere end andet: Familien er samlet. Hav en dejlig lørdag aften.

- Og politik går jo stille og roligt ud på at sikre, at alle danske familier kan have en god lørdag aften - det er ikke et ideologisk projekt - det er sund fornuft!

Lørdag formiddag meddelte Lars Løkke Rasmussen på Twitter, at han trækker sig som formand for det parti, han har stået i spidsen for siden 2009.

Beslutningen blev taget efter et møde i Venstres hovedbestyrelse på hotellet Comwell Kellers Park i Brejning ved Vejle.

Mødet forlod Lars Løkke Rasmussen ad bagudgangen, og han stillede ikke op for at kommentere sin afgang over for pressen.

Jensen ville gerne tale

Det gjorde til gengæld Kristian Jensen, som efter mødet i hovedbestyrelsen valgte at trække sig fra sin post som næstformand.

Han fortalte, at han i sidste weekend foreslog Løkke, at de begge stillede deres mandater til rådighed, men at det blev afslået af Løkke. Ifølge Jensen gentog han tilbuddet fredag aften, men igen blev det afslået.

- Da det ikke blev imødekommet, meddelte jeg, at jeg ville stille op som formand. Det fik Lars Løkke Rasmussen til at træde af, og så står jeg ved, at jeg ville trække mig, hvis Venstre kunne få en ren start med fokus på resultater, sagde Kristian Jensen.

En berørt Kristian Jensen sætter ord på de drømme, han har haft for sin til i Venstre.

Han er dog - på grund af Lars Løkke Rasmussens fratræden - fungerende Venstre-formand i perioden op til det ekstraordinære landsmøde 21. september.

Flere folketingsmedlemmer og profiler fra Venstre har meldt ud, at de mener, at den nuværende politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen bør overtage formandsposten. Han ønskede dog ikke selv at forholde sig til spørgsmål om formandsskabet lørdag.

Jakob Ellemann-Jensen mener, at det lørdag handler om at fordøje det, der er sket