Politik

Løkke blev mødt med krav om ekstraordinært landsmøde

Venstres Hovedbestyrelse, der har 132 medlemmer, holder netop nu møde på Hotel Comwell i Brejning ved Vejle.

TV 2s reporter Jesper Vestergreen fortæller, at det er et yderst dramatisk hovedbestyrelsesmøde, der netop nu er i gang i Venstre.

Ifølge TV 2s oplysninger er Lars Løkke Rasmussen blevet informeret om, at 44 medlemmer af hovedbestyrelsen - en tredjedel - er klar til at indkalde til ekstraordinært landsmøde. Det er nok til, at der ifølge partiets vedtægter skal indkaldes til ekstraordinært landsmøde.

Samtidig forlod hovedpersonen mødet.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen forlod ifølge TV 2's oplysninger Hovedbestyrelsesmødet via en bagudgang lørdag formiddag.

Venstres forretningsudvalg genoptog lørdag formiddag et møde på Hotel Comwell i Brejning ved Vejle. Efter mødet i forretningsudvalget holder Venstres Hovedbestyrelse, der har 132 medlemmer, møde.

Krisen i Venstre krisen spidsede for alvor til i sidste uge, da Venstre i Region Midtjylland i en pressemeddelelse opfordrede både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen til at trække sig.

I starten af august havde Venstres næstformand Kristian Jensen udtalt i Berlingske, at han ikke var enig i formandens retning i forhold til et samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet, som Lars Løkke præsenterede under valgkampen.

Voldsom kritik

Det interview udløste voldsom kritik fra Claus Hjort Frederiksen, der i forbindelse med et sommergruppemøde i Venstre beskyldte Kristian Jensen for at bruge næstformandsposten til at underløbe Lars Løkke Rasmussen, og han krævede, at Kristian Jensen gik af som næstformand.

Sommergruppemødet endte dog uden, at Kristian Jensen behøvede gå af. Men efter sommergruppemødet mødtes de fem regionsbestyrelser i Venstre i løbet af sidste uge, og det udløste blandt andet kravet fra Venstre i Region Midtjylland om Løkke og Jensens afgang.

Et krav, der fredag blandt andet blev bakket op af Bertel Haarder, der er det folketingsmedlem, der har siddet længst i Folketinget for Venstre.

Det kom også fredag frem, at Kristian Jensen sidste weekend tilbød Lars Løkke, at han ville trække sig tilbage - hvis Løkke også gjorde det. Et tilbud, Lars Løkke Rasmussen altså afslog.