Politik

Favoritten Ellemann afviser snak om formandskandidatur: Der er brug for refleksion

Efter Lars Løkke Rasmussens afgang er Jakob Ellemann-Jensen af flere blevet fremhævet som bedste bud på en arvtager.

Den mand, som nævnes som den største favorit til at overtage den ledige formandspost i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, vil endnu ikke afsløre, om han har tænkt sig at gå efter magten i partiet.

Det siger han til pressen efter det dramatiske hovedbestyrelsesmøde i Venstre, hvor Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har trukket sig som formand og næstformand.

- Vi har haft et hovedbestyrelsesmøde i dag, som har været svært for os alle sammen, siger han.

- Vi står i en svær situation. Vi er følelsesmæssigt meget påvirket af det. I dag har vi brug for at være det. Det her kalder på refleksion og omtanke, for vi skal videre, og vi skal videre sammen.

Fremhævet af flere

Ellemann er ellers allerede blevet fremhævet af flere Venstre-folk som det bedste bud på en mand, der kan samle partiet

Folketingsmedlemmerne Preben Bang Henriksen og Marcus Knuth gjorde det endda før, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen havde trukket sig.

Og da det lørdag middag stod klart, at Venstre skulle have en ny formand, var tidligere minister Søren Pind, borgmester i Viborg Ulrik Wilbek og miljøordfører Jacob Jensen blandt de første til fremhæve partiets nuværende politiske ordfører som den oplagte nye leder:

Blandt Venstres vælgere er Jakob Ellemann-Jensen også en favorit. I en måling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken, som blev udgivet fredag, var han således sammen med Lars Løkke Rasmussen suverænt den person, som flest troede på kunne sikre Venstre fremgang som formand.

I fars fodspor

Det er Venstres landsmøde, der skal beslutte, hvem der skal være Venstres næste formand. Det sker 21. september.

Hvis Ellemann ender med at stille op og derefter bliver valgt, vil han gå i sin far Uffe Ellemann-Jensens fodspor.

Fra 1985-1998 sad han som formand for Venstre.