Politik

Løkkes bagland vil have ekstraordinært landsmøde

Meningerne var delte, da Venstre i Region Sjælland onsdag aften diskuterede Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens formandskab.

Hvem der fremover skal stå i spidsen for Venstre, skal afgøres på et ekstraordinært landsmøde.

Det mener partiets formand Lars Løkke Rasmussens eget bagland i Region Sjælland.

- Vi vil gerne have et ekstraordinært landsmøde, hvor man udelukkende diskuterer, hvem der skal være formand, og hvem der skal være næstformand, så vi bagefter på vores ordinære landsmøde kan have en diskussion om vores politiske fremtid, siger kommuneforeningsformand i Sorø Jørgen Larsen til TV 2.

- Så har det formandskab, der kommer til at sidde, også tid til at få sat sig ned og talt tingene igennem.

Har diskuteret formandskabets fremtid

Jørgen Larsen var onsdag aften en af de 17 lokalformænd i Region Sjælland, der i kølvandet på den seneste måneds ballade i Venstre, diskuterede holdninger til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens fremtid.

Interessen om mødet var stor, fordi Region Sjælland var den sidste af Venstres fem regioner, der manglede at gøre sin stilling op forud for det forretningsudvalgsmøde og hovedbestyrelsesmøde, partiet holder i weekenden.

Tidligere har både Region Syd, Region Nord, Region Midtjylland og Region Hovedstaden holdt lignende møder, og Region Midtjylland har som en konsekvens direkte meldt ud, at man ikke længere har tillid til det siddende formandskab.

Delte meninger

Tilsvarende entydig konklusion blev ikke draget hos Region Sjælland onsdag. TV 2 har torsdag ringet rundt til samtlige 17 deltagere på gårsdagens møde, men kun Jørgen Larsen har ønsket at udtale sig. Ifølge ham var meningerne blandt kommuneforeningsformændene meget delte.

- Der var både opbakning til begge to, til den ene, til den anden og til ingen af dem. Der var nogen, der foreslog, at Lars Løkke stoppede, nogen, der foreslog, at Kristian Jensen stoppede, og nogen, der foreslog at begge to stoppede, og der blev ikke afholdt nogen afstemning eller gjort noget endeligt op, siger Jørgen Larsen.

Ifølge planen skal Venstre afholde landsmøde 16. til 17. november. Lars Løkke Rasmussen har dog på grund af den aktuelle uro i partiet bedt om at få mødet fremrykket. Hvornår det bliver, bliver besluttet på weekendens hovedbestyrelsesmøde.