Politik

Lars Løkke bliver mobbet, mener Claus Hjort - Søren Pind svarer igen

Venstre i Region Midtjylland udtrykte tirsdag offentligt mistillid til Lars Løkke Rasmussen som formand.

Venstres profil Claus Hjort Frederiksen er træt af den kritik, som formand Lars Løkke Rasmussen har fået i løbet af de seneste dage.

- Det, der foregår i øjeblikket, ligner for mig at se mobning, hvor man skal gøre livet så surt for Lars Løkke, at han kaster håndklædet i ringen, siger Claus Hjort Frederiksen til TV 2.

Den udmelding giver den tidligere Venstre-minister Søren Pind dog ikke meget for.

- Man må forstå, at den eneste, der må have en mening om Venstres ledelse - mobbe nogen og ændre mening - er Claus Hjort. Jo jo, skriver han på Twitter.

Claus Hjort Frederiksen opfordrer til, at man får ro på i partiet. Han kalder det "uværdigt", hvad der foregår.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at noget kunne udvikle sig på den måde, siger han til TV 2.

Der har da også langt fra været stille i Venstre.

Mistillid til Løkke

Tirsdag stillede Venstre i Region Midtjylland sig offentligt frem og sagde, at den tidligere statsminister skulle gå af som formand for partiet.

Claus Hjort Frederiksen understreger, at det er fuldstændig legitimt, at baglandet ønsker en ny formand og næstformand, men stod det til ham, så ville den debat foregå på Venstre Landsmøde, der finder sted i løbet af efteråret.

- Vi lytter alt det, vi kan. Men vi kan jo ikke gøre andet end at sige, at det er på Venstres landsmøde, at det her bliver afgjort, siger han.

Venstre-nestoren mener desuden, at man mangler at høre fra et stort flertal i baglandet, der ikke har markeret sig i debatten om partiets top.

Til trods for opfordringen om at trække sig slog Lars Løkke Rasmussen tirsdag fast, at han ikke går af som formand, og at han stiller op igen til landsmødet.

Kristian Jensen har hele tirsdagen været tavs, men sent tirsdag aften gik han ud på Twitter med en kort stikpille til politisk kommentator Michael Kristiansen.

Michael Kristiansen havde i sidste uges udgave af 'Tirsdagsanalysen' sagt, at næstformanden ville være færdig på posten senest i dag.

Venstres hovedbestyrelse mødes lørdag i Brejning ved Vejle. Forretningsudvalget, der står for driften af partiet, mødes fredag.

Venstres landsmøde er planlagt til 16.-17. november, men flere i Venstre har ønsket at fremrykke til en dato før Folketingets åbning 1. oktober for at have klarhed over partiets fremtidige ledelse.