Politik

Trumps aflysning kommer Mette Frederiksen til gode, mener kommentatorer

Statsministeren kommer ud som en vinder efter Trumps aflysning, mener både Hans Engell og Noa Redington.

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Det ordsprog bør statsminister Mette Frederiksen (S) huske på midt i skuffelsen over Donald Trumps aflyste besøg i Danmark.

Det mener to politiske kommentatorer.

For ganske paradoksalt kan det ende med at styrke Frederiksen internationalt, når hun fremover skal lægge arm med andre stats- og regeringsledere.

- Mette Frederiksen står tilbage som kvinden, der talte med så store bogstaver, at Donald Trump forstod det. Hun har været statsminister i ganske kort tid, men har allerede fået en historie. Der er så mange stats- og regeringsledere, men nu ved folk, hvem hun er, og det er jo ikke så tosset for Mette Frederiksen, påpeger Noa Redington.

Han kender betydningen af at være et kendt ansigt på den internationale scene fra sin tid som særlig rådgiver for tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt.

En styrket international profil

Forhenværende minister og nuværende politisk kommentator Hans Engell er enig. Ifølge ham har Mette Frederiksen handlet præcis, som det må forventes af en dansk statsminister, ved kategorisk at afvise alle tanker om et salg af Grønland. Hun har dermed vist, at hun er jobbet voksen.

Han påpeger, at hun udover sagen med Trump allerede har været involveret i flere større internationale begivenheder trods sin korte tid som statsminister. Blandt andet har hun været med til at sammensætte EU's nye ledelse og besøgt den tyske kansler Angela Merkel.

Altsammen har ifølge Hans Engell været med til at styrke Frederiksens internationale profil - noget, som hun ellers ikke har dyrket meget før, siger han.

- Internationalt har hun fået en hurtig og fin start. Mens hun er rejst rundt og har trykket internationale ledere i hånden, har Venstre ligget i intern borgerkrig, så politisk ligger det rigtig godt for hende, understreger Hans Engell.

Godt at blive nævnt på Twitter

Donald Trump bekendtgjorde natten til onsdag dansk tid sin aflysning af sit besøg i Danmark på Twitter:

- Danmark er et meget særligt land med en fantastisk befolkning, men på baggrund af statsminister Mette Frederiksens kommentarer om, at hun ikke har nogen interesse i at diskutere et køb af Grønland, vil jeg udsætte vores møde, der er planlagt til om to uger, til et andet tidspunkt.

Ifølge Noa Redington skal Mette Frederiksen være glad for at blive omtalt så direkte af USA's præsident.

- Denne historie vil blive taget ned af alle mennesker i den vestlige hemisfære, der interesserer sig for politik. Mette Frederiksen er blevet synlig på den globale scene, og det er sket inden for 100 dage, så hun kan kun være tilfreds, siger han.

Mette Frederiksen har endnu ikke udtalt sig om Donald Trumps aflysning, men klokken 15 onsdag har hun indkaldt til pressemøde i Udenrigsministeriet.

Pressemødet kan du følge her på TV2.DK og på TV 2 NEWS.