Politik

Kristian Jensen er væk om en uge, spår kommentator

For Venstres næstformand gælder det nu om at redde æren, vurderer den tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, Michael Kristiansen.

Det interne pres i Venstre på Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen er nu så stort, at der ikke går lang tid, før mindst en af dem trækker sig.

Det spår tidligere spindoktor og pressechef i Statsministeriet Michael Kristiansen.

- Jeg tror, det kommer til at gå hurtigt. Inden vi sidder her næste gang, så tror jeg, at Kristian Jensen har trukket sig. Nu er det et spørgsmål om at få momentum og redde æren. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Kristian Jensen godt er klar over, at han ikke bliver formand, siger han tirsdag i TV 2 News’ ugentlige magasin 'Tirsdagsanalysen'.

Tankerne bør rumstere

Programmet sendes næste gang tirsdag 27. august, og det betyder, at hvis Michael Kristiansen får ret, har Venstres næstformand og mangeårige kronprins om bare en uge sagt sin stilling op og sagt farvel til drømmene om at lede partiet.

Jeg tror, at de her synspunkter lever meget bredt

Jarl Cordua, politisk kommentator

Om det vitterligt kommer til at gå så stærkt, tør politisk kommentator og mangeårigt medlem af Venstre Jarl Cordua ikke konkludere. Men han deler opfattelsen af, at tanken må rumstere i Kristian Jensens hoved:

- Jeg tror, han overvejer tingene. Andet ville være mærkeligt, siger han.

Også Noa Redington, der har en fortid som spindoktor for Helle Thorning-Schmidt, kalder tanken om et hurtigt Jensen-exit "logisk":

- Det ville passe godt ind i historien om, at Kristian Jensen altid har villet det bedste for Venstre og ikke det, der var bedst for ham selv. Situationen i Venstre er højeksplosiv, og at det er uholdbart, tror jeg selv formandskabet kan se, siger han.

Kritik fra Hovedbestyrelsen

TV 2 var tirsdag i kontakt med 96 af Venstres i alt 133 hovedbestyrelsesmedlemmer. Hovedparten ønskede ikke at udtale sig til citat, men af dem, der gerne ville snakke, udtrykte kun syv opbakning til den siddende ledelse, mens 12 direkte sagde, at enten formanden, næstformanden eller begge burde skiftes ud.

Derudover har blandt andre Venstre i Region Syddanmark torsdag aften indkaldt regionsbestyrelse, forretningsudvalg og lokalformænd til ekstraordinært møde for at diskutere partiets nuværende situation, og hvordan man skal forholde sig til den.

Ifølge Jarl Cordua er det med til at øge presset på Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen, men han tror alligevel, at der skal mere til, før hovedpersonerne selv trækker sig:

- Det her er slemt og alvorligt nok, især fordi det ikke stopper, men der, hvor det bliver svært for Løkke og Jensen, er, når tungere folk stiller sig frem. Folketingsmedlemmer og forretningsudvalgsmedlemmer. Og det tror jeg, de vil gøre. Jeg tror, at de her synspunkter lever meget bredt, siger han.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Kristian Jensen til både kritikken fra baglandet og Michael Kristiansens tanker om hans fremtid, men han er endnu ikke vendt tilbage.