Politik

V-profil: Jakob Ellemann-Jensen kan samle Venstre

Venstres Marcus Knuth roser Jakob Ellemann-Jensen til skyerne i et interview med Politiken.

Der er ingen begrænsninger for, hvor langt politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) kan nå i Venstre.

Sådan lyder det fra folketingsmedlem Marcus Knuth (V) i et interview med Politiken.

- Jeg ser ikke noget øvre loft for hans politiske karriere.

- Han (Ellemann-Jensen, red.) forstår at favne alle segmenter af Venstre, og han gør det med en enorm arbejdsenergi, flid, og han er god til at sætte sig ind i tingene, siger Knuth til Politiken.

Ellemann har ikke meldt sig som kandidat

Ellemann-Jensen er efterhånden på alles læber, når man taler om den aktuelle situation i Venstre og ikke mindst om partiets fremtid.

Han er dog ikke kandidat til noget som helst på nuværende tidspunkt. Alligevel skriver flere medier om, at dele af Venstres organisation ønsker både formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen udskiftet.

Jakob Ellemann-Jensen har ad flere omgange vist, at han er "mesterlig i at samle partiet", fastslår Marcus Knuth, som også understreger, at Ellemann ikke er "et fløjmenneske".

Ellemann-Jensen blev i sidste uge valgt som Venstres politiske ordfører. En post han også bestred med stor succes, før han for lidt over et år siden blev gjort til miljø- og fødevareminister i VLAK-regeringen.

Genvalget som politisk ordfører siger meget om Ellemanns position i Venstre, mener Marcus Knuth.

- Det siger noget om, at han er én, som partiet virkelig vil. Vi ved jo alle sammen, hvad der har stået i pressen om de forskellige ledelsesposter, men Jakob nyder jo bred, bred opbakning til posten som politisk ordfører, siger Knuth.

Baglandet vil have Ellemann

Knuths analyse bakkes op af Venstres bagland over en bred kam.

Det siger Søs Marie Serup, politisk kommentator, der har talt med en række Venstre-medlemmer. De fortæller samstemmende, at man håber på en ny ledelse - uden Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen:

- De drømmer om Jakob Ellemann-Jensen som formand og Stephanie Lose eller Karsten Lauritzen som næstformand, siger hun og uddyber:

- Mange er ærgerlige over, at der ikke var plads til Inger Støjberg i ledelsen. Her tror de, at Jakob Ellemann kan favne hende, Søren Gade, det jyske Venstre og så de meget populære medlemmer i København som Tommy Ahlers og Morten Løkkegaard, siger Søs Marie Serup.

Strid er officielt bilagt

Ellemanns udmelding kommer dagen efter Venstre officielt bilagde den interne strid. Man havde klinket skårene lød meldingen fra næstformand Kristian Jensen og partiets nestor Claus Hjort Frederiksen.

Kristian Jensen skrev på Twitter:

- Venstre har de seneste to dage holdt to gode møder i henholdsvis forretningsudvalg og folketingsgruppe. Det har luftet ud, skabt klarhed og opbakning til formand og næstformand i Venstre.

I et opslag på Facebook lød det fra Claus Hjort Frederiksen, at han ikke længere så behov for ændringer med reference til samme møder:

- Næstformandens opgaver aftales med formanden. I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse. Vi kan nu se fremad og kaste os ud i opgaven som opposition.

Formand Lars Løkke Rasmussen undlod at forholde sig til de to ved navns nævnelse, men skrev i en mail til Venstre-medlemmerne, at der havde været for meget fnidder.