Trump kommer til Danmark i september
Politik

Det skal Trump under sit besøg i Danmark

Ikke alle detaljer er kendt, men dette ved vi om præsidentens besøg i Danmark 2.-3. september.

TEST: Trumps besøg i Danmark

  1. Ankomst i Københavns Lufthavn

   Donald Trump og førstedamen Melania Trump kommer mandag 2. september til København direkte fra Polen. Det er begges første besøg i Danmark.

  2. Skal møde Mette Frederiksen

   Statsministeren og Trump skal drøfte "globale emner af fælles interesse, og hvordan vi sammen kan styrke samarbejdet mellem Danmark og USA inden for blandt andet sikkerhedspolitik, arktiske spørgsmål og fremme af samhandel og investeringer", oplyser Mette Frederiksen. 

  3. Grønland og Færøerne

   Trump skal også mødes med formanden for det grønlandske selvstyre Naalakkersuisut og med den færøske lagmand. Den nuværende færøske lagmand, Aksel V. Johannesen, har dog udskrevet valg til 31. august - blot to døgn før mødet med Trump - og den grønlandske landsstyreformand Kim Kielsen er under pres i sit eget parti, hvor flere ønsker, at han skal forlade sin post.

  4. Forretningsledere

   Det Hvide Hus oplyser, at Trump skal mødes med "forretningsledere". Detaljerne herom er meget få, men flere større amerikanske virksomheder har afdelinger i Danmark, ligesom danske virksomheder også står bag store projekter i USA.

  5. Middag med dronningen

   Den amerikanske præsident er officielt inviteret på statsbesøg i Danmark af dronning Margrethe, og der er derfor tradition for en officiel middag. Dette er dog ikke officielt bekræftet. 

  6. Hjem til USA igen

   Den amerikanske præsident forlader tirsdag Københavns Lufthavn med kurs vestpå mod USA. 

Planen herover er sammensat af de forskellige officielle udmeldinger om præsident Trumps besøg i Danmark fra Det Hvide Hus, Statsministeriet og Kongehuset. Rækkefølgen af - og detaljerne om - de enkelte besøg er ikke offentliggjort endnu, og flere arrangementer kan nemt blive tilføjet til præsidentens rejseplan. Planerne kan naturligvis blive ændret helt op til sidste øjeblik.