Politik

Claus Hjort og Kristian Jensen bilægger strid: - Det har luftet ud

Claus Hjort Frederiksen og Kristian Jensen mener, at der nu er klarhed om ledelsen i Venstre efter uro, der slog ud i lys lue til sommergruppemøde.

- Jeg ser intet behov for ændringer i Venstres ledelse.

Sådan lyder det nu fra Venstres Claus Hjort Frederiksen i et opslag på Facebook, efter han på partiets sommergruppemøde fredag i sidste uge krævede, at næstformanden for Venstre, Kristian Jensen, måtte trække sig. Det skete efter, Kristian Jensen i et interview til avisen Berlingske undsagde Lars Løkke Rasmussens (V) politiske linje.

Kristian Jensen beklagede efterfølgende interviewet, men Claus Hjort Frederiksen gentog i et andet opslag på Facebook søndag aften, at "det delte formandskabs tid er forbi." Det delte formandskab blev etableret i 2014, hvor Kristian Jensen ville være ny formand for Venstre efter en sag om Lars Løkke Rasmussens tøjkøb for partiets penge.

- Vi kan nu se fremad

Efter et møde i Venstres forretningsudvalg onsdag aften er der imidlertid nu kommet andre toner.

- Det blev klart slået fast, at formanden har ansvaret for det organisatoriske og politiske. Næstformandens opgaver aftales med formanden. I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse. Vi kan nu se fremad og kaste os ud i opgaven som opposition, skriver Claus Hjort Frederiksen på Facebook.

Kristian Jensen: - Det har luftet ud

Også Kristian Jensen skriver nu på de sociale medier, at der er skabt opbakning til formand og næstformand i Venstre.

- Venstre har de seneste to dage holdt to gode møder i henholdsvis forretningsudvalg og folketingsgruppe. Det har luftet ud, skabt klarhed og opbakning til formand og næstformand i Venstre, skriver næstformanden på Twitter.

- Alt ånder langtfra fred og ro i Venstre

Ifølge TV 2s politiske analytiker, Hans Redder, har telefonerne i Venstre været rødglødende det seneste døgn. Onsdag aften var der således et telefonmøde i partiets forretningsudvalg og torsdag formiddag var der et gruppemøde, hvor situationen har været drøftet.

- Resultatet er blevet, at Claus Hjort Frederiksen har trukket sit krav om at Jensen skal trække sig tilbage. Umiddelbart ser det ud til, at Kristian Jensen kan ånde lettet op. At partiets nestor Claus Hjort erkender, at han gik for langt, ikke mindst da han for rullende kameraer fredag angreb Kristian Jensen, siger han.

Hans Redder understreger imidlertid, at det langt fra betyder, at alt nu ånder fred og ro i Venstre.

- Der er ikke mange i partiet, som tror på, at Lars Løkke også står i spidsen for Venstre om fire år. Og der er samtidig mange, som hverken tror eller håber, at Kristian Jensen tager over, når Lars Løkke engang er væk. Så længe der er så stor usikkerhed om den fremtidige ledelse af det største borgerlige parti, vil magtkampe og fløjdannelser fortsætte, siger TV 2s politiske analytiker.

TV 2 forsøger lige nu at få en kommentar fra Claus Hjort Frederiksen.