Politik

Claus Hjort Frederiksen i nyt angreb på Kristian Jensen

Det er en forsættelse af undermineringen af Kristian Jensen, siger politisk analytiker.

- Det delte formandskabs tid er forbi.

Sådan lyder det nu fra Claus Hjort Frederiksen i et opslag på sin Facebook-side søndag aften.

Det delte formandskab blev etableret i 2014, hvor Kristian Jensen ville være ny formand for Venstre efter en sag om Lars Løkke Rasmussens tøjkøb for partiets penge. Det endte i stedet med et delt formandskab.

Men det er altså ikke længere aktuelt, lyder det fra Claus Hjort Frederiksen bare to dage efter hans seneste angreb, hvor han krævede Jensens afgang.

- Det er en forsættelse af den underminering af Kristian Jensen, som startede på sommergruppemødet i fredags. Jeg tror ikke længere, at der kan være nogen tvivl om, at Hjort har en plan, der går på, at Jensen skal væk fra næstformandsposten i Venstre, når partiet holder landsmøde i november, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Spindoktor svarer igen

Claus Hjort Frederiksens Facebook-opslag har i løbet af få timer fået mange kommentarer. En af dem er fra Kristian Jensens tidligere spindoktor Christopher Arzrouni, der går til modangreb.

- Hvis der nogensinde har været et “delt formandskab”, hvorfor handlede Lars Løkke så egenrådigt i sit udspil om en SV-regering? Var det ikke illoyalt overfor det “delte formandskab”? Claus, du siger jo, at Løkke var illoyal under valgkampen! Mener du virkelig det?, spørger han.

Den udlægning bakker politisk kommentator Jarl Cordua op.

- Det delte formandskab var ikke noget, Kristian Jensen aflyste - det gjorde Lars Løkke i virkeligheden selv med sine tanker om en SV-regering (i bogen Befrielsens Øjeblik, red.) op til valget, siger han til TV 2.

Hvem er indviet i Hjorts plan?

Kristian Jensen står nu i en svær situation, vurderer Hans Redder.

- Han vil have meget svært ved at gå ind i et åbent slagsmål med Claus Hjort Frederiksen, der en af arkitekterne bag det moderne Venstre. Havde det været en mindre betydningsfuld Venstre-politiker, der havde åbnet et sådan opgør mod Kristian Jensen, så havde det nok været lettere for Jensen at svare direkte igen, siger han.

Han mener, det bliver interessant at se, om Claus Hjort Frederiksen er ene om at ville af med Kristian Jensen.

- Det store spørgsmål er, hvem der udover Hjort er indviet i den plan, og hvordan den plan skal gennemføres, siger han.

Angrebet under sommergruppemødet kom efter, at Kristian Jensen dagen forinden havde sagt til Berlingske, at han var imod en SV-regering.

Den udmelding tolkede Claus Hjort Frederiksen som illoyal.

- Jeg synes, at det er uholdbart, at Kristian Jensen bruger næstformandsposten i Venstre og gruppeformandsposten til at underløbe partiets formand, lød det fra Claus Hjort Frederiksen.

Venstre holder årsmøde 16-18 november i år. Det er her, formandskabet igen er i spil.

TV 2 har uden held forsøgt at få en kommentar fra både Claus Hjort Frederiksen og Kristian Jensen.