Politik

Venstre-folk var fåmælte efter dramatisk gruppemøde

Både næstformand Kristian Jensen og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen havde meget lidt at sige til TV 2's udsendte medarbejder.

På en dag, hvor der ellers blev talt med meget store bogstaver og Venstres 'grand old man' og politiske nestor Claus Hjort Frederiksen krævede, at Kristian Jensen forlod både posten som næstformand i partiet og posten som formand for Folketingsgruppen, var lysten til at tale hos partitoppen påfaldende lille, da sommergruppemødet på det idylliske Kragerup Gods ved Ruds Vedby i Vestsjælland sluttede ved 16-tiden.

- Jeg har ingen yderligere kommentarer. Jeg har tidligere sagt, at jeg jeg har tænkt mig at blive, sagde næstformand Kristian Jensen.

Tidligere på dagen havde Kristian Jensen beklaget det interview i Berlingske, hvor han kritiserede partiformand Lars Løkke Rasmussens udmelding under valgkampen om, at en SV-regering kunne være en mulighed.

- Jeg ville hellere have haft, at den analyse var lavet overfor gruppen og ikke over for Berlingske Tidende, ja, sagde Kristan Jensen på et pressemøde tidligere fredag.

Fåmælt politisk ordfører

Heller ikke partiets politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen havde meget at sige til TV 2 efter gruppemødet.

- Jeg har ikke hørt, hvad Claus har sagt (Claus Hjort Frederiksen om Kristian Jensens "illoyalitet", red.). Vi har haft nogle gode drøftelser på et lukket gruppemøde, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Som det sidste nåede han dog at fortælle, hvem han stemmer på til Venstres topledelse til partiets landsmøde i november.

- Jeg stemmer på Lars (Løkke Rasmussen) som formand og Kristian (Jensen) som næstformand, forsikrede han.

Også den nyvalgte næstformand for Venstre folketingsgruppe, Sophie Løhde, var fåmælt:

- Jeg synes formanden, næstformanden og den politiske ordfører har sagt det, der skulle siges på pressemødet tidligere, siger hun.

- Drop det der 2014 og kom videre, siger tidligere minister Carl Holst med adresse til Lars Løkke og Kristian Jensen.

Carl Holst opfordrer til at komme videre

Tidligere forsvarsminister og tidligere folketingsmedlem Carl Holst, der stadig er medlem af Venstre, opfordrer begge sider i opgøret mellem Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen til at komme videre og lægge formandsopgøret i 2014 bag sig.

Dengang endte et dramatisk opgør i Venstre mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen med, at de to i en kælder under et dramatisk møde i Odense Congress Center blev enige om, at Lars Løkke Rasmussen fortsatte som formand for Venstre og Kristian Jensen forblev næstformand.

Carl Holst, der udgav en bog tidligere i år, mener, at både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen burde have sagt lidt mindre.

- De kunne have holdt deres mund og fokuseret på, hvad det er, vi vil i forhold til at være et ledende oppositionsparti indholdsmæssigt, siger Carl Holst, der mener, at slagsmålene indbyrdes nu bør stoppe.

- Jeg tror, at det er sådan med et slagsmål i en skolegård, at forudsætningen for, at man holder op med at slås, er, at den ene siger, du får det sidste slag, du får det sidste ord. Det er ikke skadeligt for et parti, at der er afstemninger i forhold til, hvordan man sammensætter gruppen. Men tænk sig, at man har en kampafstemning om, hvem der skal være gruppenæstformand.

- Vi bliver nødt til nu på tværs af alle grupperinger at sige: "Hold nu op med det dér 2014". Gå nu videre i forhold til at få sammensat et hold, hvor man tager hensyn til hinanden, lader alle synspunkter være repræsenteret og så ser fremad. For det her fnidder i den seneste tid, det er ødelæggende for partiet, siger Carl Holst.