Belastende sag holder Støjberg fra ønsket ordførerskab, vurderer kommentator

Inger Støjberg kan bruge posten som retsordfører på at videreføre en stram udlændingepolitik, vurderer politisk kommentator.

Selvom hun ved folketingsvalget i juni fik næstflest personlige stemmer af alle Venstre-kandidater, blev Inger Støjberg mandag fravalgt til posten som næstformand i Venstres folketingsgruppe.

I stedet overtager hun posten som partiets retsordfører, og det er et fint plaster på såret, vurderer politisk kommentator Søs Marie Serup.

- Det er den rigtige post for hende, for det betyder, at hun kan tage udlændingeområdet og brede det ud til et endnu større område, siger Søs Marie Serup.

Alligevel ville Inger Støjberg sandsynligvis hellere have været udlændingeordfører, mener kommentatoren.

- Men der er en forventning om, at regeringen vil nedsætte en undersøgelseskommission i forhold til Støjbergs måde at behandle sagen om barnebrude på. Og så ville det være uhensigtsmæssigt, hvis hun selv sad som udlændingeordfører, siger Søs Marie Serup.

Hun vurderer, at Støjberg selv har valgt posten som retsordfører.

Vil kæmpe for stram udlændingepolitik

Selv fortæller Inger Støjberg, at hun vil bruge posten til at videreføre den udlændingepolitik, hun som udlændinge- og integrationsminister stod for i den tidligere regering.

- Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi det efter min mening er helt afgørende for Venstre, at vi har en balance i politikken, og at vi fortsat fører en stram udlændinge- og retspolitik. Den afstemning tabte jeg.

- Nu skal jeg i stedet være retsordfører, og jeg vil selvsagt bruge den plads til at kæmpe for en meget stram retspolitik med konsekvens over for bander og kriminelle udlændinge, siger Inger Støjberg til TV 2.

Gennem ild og vand for Støjberg

Det bliver Venstres Mads Fuglede, der fortsætter på posten som udlændingeordfører for Venstre, og det er gode nyheder for Inger Støjberg, mener Søs Marie Serup.

- Det vigtigste, hun har fået ud af rokaden i dag, er, at det er Mads Fuglede, der har fået posten som udlændingeordfører. For hun er sikker på, at han går igennem ild og vand for hende, siger Søs Marie Serup med henvisning til de to politikeres venskab.

Venstre er i disse dage samlet til sommergruppemøde på Kragerup Gods på Sydvestsjælland. Her holder de pressemøde fredag klokken 12.30.