Politik

Løkke: Jeg vil tage nøglerne til Statsministeriet tilbage

- Jeg og Venstre har en ambition om at tage nøglerne til Statsministeriet igen, siger Løkke fredag aften.

Efter spekulation om Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens fremtid gør han det i en video fredag aften klart, at han har en ambition om få statsministerposten igen.

- Jeg og Venstre har en ambition om at tage nøglerne til Statsministeriet igen, siger han i en video på Facebook.

Efter valget måtte Lars Løkke Rasmussen overlade Statsministeriet til Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

To måneder senere er der langtfra lagt låg på den heftige spekulation om hans fremtid og mulige afløsere som statsministerkandidat.

Vigtige møder i vente

Mandag kan der komme de første indikationer, når de 43 medlemmer af Venstres folketingsgruppe beslutter de interne ledelsesposter, herunder posterne som gruppeformand og politisk ordfører.

Senere på ugen starter sommergruppemødet, og her kommer der navn på de andre ordførerskaber.

I Løkkes video fortæller han, at det har været fint, at politik har været på pause i sommerferien, men at han nu er klar til at trække i arbejdstøjet igen.

- Man vil se et Venstre, som går i konstruktiv, men kritisk opposition. Hvis vi har en mulighed for at rive den socialdemokratiske mindretalsregering ud af Enhedslistens og SF's fangarme i den økonomiske politik, så vil vi selvfølgelig gøre det.

- Ligesom vi vil kæmpe for at holde Mette Frederiksens op på løfter om, at Danmark skal føre en stram udlændingepolitik, siger Løkke.