Politik

René Gade melder sig ud af Alternativet

Uffe Elbæk, partiformand for Alternativet, og René Gade i Folketinget. Sidstnævnte har nu meldt sig helt ud af partiet. Simon Skipper / Scanpix Denmark (arkivfoto)

En af Alternativets mest kendte politikere, tidligere gruppeformand René Gade, har sagt farvel til partiet.

Den tidligere gruppeformand for Alternativet, René Gade, melder sig nu i rækken af profiler, som forlader Alternativet.

Han genopstillede ikke ved Folketingsvalget i juni, hvor partiet gik stærkt tilbage, og har nu valgt at melde sig helt ud af partiet:

- Da jeg stillede op i sin tid sagde jeg, at det var for en kortere periode. Jeg ville derefter evaluere om de ting, jeg havde været med til at lave, var gode. En iltning kaldte jeg det – og det er det, jeg gør nu, siger René Gade, der har været en del af partiets absolutte inderkreds og en stærk profil i offentligheden, til mediet A4 Nu.

BLÅ BOG: René Gade

  • 38 år og bosat i Silkeborg.
  • Han var fra 2015 til 2019 medlem af Folketinget for Alternativet for Vestjyllands Storkreds.
  • Gade forlod Folketinget ved valgudskrivelsen sidste år og en måned senere forlod han også Alternativet. 
  • René Gade var inden sin tid i Folketinget Account Director i det digitale reklamebureau Creuna.
  • Han er uddannet i dansk og medievidenskab og har en kandidat i film- og medievidenskab.
  • René Gade er desuden selvstændig og har arbejdet med iværksætteri i en årrække.

Afviser ikke at vende tilbage

René Gade afviser, at de mange uheldige sager i Alternativet - herunder det flere ansatte oplevede som en krænkende ”festkultur” - har spillet ind på beslutningen.

- Det har været det mest fantastiske i mit arbejdsliv at være med i politik og med i Alternativet. Jeg skal ud og være iværksætter igen, og så er det vigtigt for mig at stå helt rent. Det kan være, jeg skal ind i politik igen, så jeg lukker ingen døre.