Politik

Ny udlændingeminister sletter Støjbergs 'strammetæller'

Mens Inger Støjberg var minister havde hun en tæller, der viste antallet af stramninger på udlændinge området, som regeringen lavede. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Mattias Tesfaye (S) afløste Inger Støjberg som udlændingeminister torsdag.

Udlændinge- og Integrationsministeriet tæller ikke længere antallet af stramninger i udlændingereglerne på sin hjemmeside.

For den nye udlændingeminister, Mattias Tesfaye (S), har nemlig valgt at slette tælleren, der blev til under hans forgænger, Inger Støjberg (V).

Det skriver Jyllands-Posten.

Tælleren talte på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside antallet af stramninger på udlændingeområdet.

Ifølge Jyllands-Posten sluttede tælleren på 114, hvilket fremgik af hjemmesiden så sent som tirsdag.

Tesfaye: - Det skal stoppe

Ifølge avisen har en video med Mattias Tesfaye erstattet "strammetælleren" på ministeriets hjemmeside.

I videoen siger den nye udlændinge- og integrationsminister:

- De seneste år har det været en målsætning i sig selv at tælle, hvor mange gange vi ændrer lovgivningen. Den slags mener jeg, at vi lige så stille skal stoppe.

Sletningen af tælleren kommer ikke som et chok for Inger Støjberg.

- Det kan ikke komme som nogen overraskelse, nu hvor regeringen lemper udlændingepolitikken. Hvis de skulle have en tæller på hjemmesiden, skulle det være en, der talte deres lempelser i stedet for, siger hun til TV 2.

Det var torsdag, at Mattias Tesfaye fik overrakt ministerposten af Inger Støjberg. Her var det da også et tema, at Støjberg i sin regeringsperiode fejrede de første 50 udlændingestramninger med kage.

Men det skal være slut med det, forklarede Tesfaye ved overrækkelsen, hvor han blandt andet gav sin forgænger en lagkagekniv.