Mette Frederiksen præsenterer torsdag sin regering.
Politik

Se listen: Her er alle 20 ministre i ny S-regering

Der var flere overraskelser på listen, da Danmarks nye socialdemokratiske regering blev offentliggjort.

Torsdag formiddag har Mette Frederiksen sat navn på sit nye ministerhold.

Der er tale om en ren socialdemokratisk regering, og listen tæller i alt 20 navne, heriblandt både gamle kendinge og ministerdebutanter.

- De er f√łrst og fremmest valgt ud fra, at det er folk, der laver noget. Det er et vigtigt kriterium for mig, at man st√•r tidligt op og passer sit arbejde. Og s√• er det et st√¶rkt ideologisk socialdemokratisk hold. De b√¶rer de socialdemokratiske v√¶rdier st√¶rkt i deres hjerte, siger Mette Frederiksen.

Det nye ministerhold består af 7 kvinder og 13 mænd og har en gennemsnitsalder på 41,8 år.

Både de afgående ministre fra VLAK-regeringen og de nye S-ministre skal forbi dronningen på Amalienborg, inden der er ministeroverdragelser i ministerierne torsdag eftermiddag.

Herunder kan du se hele listen over de nye ministre i Mette Frederiksens S-regering:

Mette Frederiksen

Statsminister

41 √•r, bachelor i administration og samfundsfag fra Aalborg Universitet og en masteruddannelse i afrikastudier fra K√łbenhavns Universitet. Hun har siddet i Folketinget siden 2001 og har tidligere v√¶ret besk√¶ftigelsesminister og justitsminister.

Nicolai Wammen

Finansminister

48 år, kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet. Wammen har siddet i Folketinget siden 2011 og har tidligere været forsvarsminister. Inden da var han i en årrække borgmester i Aarhus.

- Det oplagte valg. Han har siddet ved siden af Mette Frederiksen under hele forhandlingsprocessen. Han skal is√¶r fors√łge at bygge bro i de kommende finanslove mellem Enhedslisten og Radikale Venstre. Det er en stor opgave, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Jeppe Kofod

Udenrigsminister

45 år, master i Public Administration fra Harvard University og BA scient.soc. Kofod har siddet i Folketinget fra 1998 til 2014, hvorefter han blev valgt til Europa-Parlamentet og genvalgt ved valget i år.

- Ministerholdets helt store overraskelse. Få havde budt på ham som ny udenrigsminister. Omvendt er det helt åbenlyst, at han har erfaring med international politik efter at have siddet Bruxelles i årevis, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Nick Hækkerup

Justitsminister

51 √•r, ph.d. og cand.jur. fra K√łbenhavns Universitet. H√¶kkerup har siddet i Folketinget siden 2007. Tidligere har han v√¶ret forsvarsminister, handels- og europaminister og minister for sundhed og forebyggelse.

- En af dem, som selvf√łlgelig skulle have en tung ministerpost, og som har ministererfaring. Hidtil er det ikke p√• justits- og retsomr√•det, H√¶kkerup har gjort mest opm√¶rksom p√• sig selv, s√• det bliver interessant at f√łlge, hvilken linje han vil l√¶gge, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Pernille Rosenkrantz-Theil

B√łrne- og undervisningsminister

42 √•r, bachelor i statskundskab fra K√łbenhavns Universitet. Sad mellem 2001 og 2007 i Folketinget for Enhedslisten. Siden skiftede hun parti, og fra 2011 frem til i dag har hun v√¶ret folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

- Hun er en af Mette Frederiksens t√¶tte allierede. Hun f√•r nu opgaven med at levere p√• det, S-formanden har lovet i valgkampen, nemlig at hun vil v√¶re b√łrnenes statsminister. Hun har aldrig tidligere v√¶ret minister, s√• det er en stor opgave for hende, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Simon Kollerup

Erhvervsminister

33 √•r, cand.scient.pol. og BSc.pol. fra K√łbenhavns Universitet. Kollerup har siddet i Folketinget siden 2011. Tidligere har han v√¶ret konsulent for K√łbenhavns overborgmester Frank Jensens sekretariat (S).

- Har is√¶r gjort sig bem√¶rket som fiskeriordf√łrer i denne valgperiode. En af dem uden ministererfaring, som nu skal l√¶re at navigere p√• et omr√•de, hvor der er forskellige interesser og rigtig meget p√• spil, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Morten B√łdskov

Skatteminister

49 √•r, bachelor i samfundsfag fra Aalborg Universitet. B√łdskov har siddet i Folketinget siden 2007 og var justitsminister fra 2011 til 2013. Gik af som justitsminister efter sagen om den s√•kaldte 'n√łdl√łgn'.

- Oplagt at hive ind på et relativt tungt ministerområde. Han har ministererfaring, er tæt på Mette Frederiksen og kommer nu til at stå i spidsen for den store opgave med at få genopbygget skattevæsenet efter de store skandaler, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Mogens Jensen

Minister for f√łdevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde

55 √•r, har fagbev√¶gelsens lederuddannelse fra LO-skolen i Helsing√łr. Mogens Jensen har siddet i Folketinget siden 2005 og har tidligere v√¶ret handels- og udviklingsminister. F√łr det har han blandt andet arbejdet som konsulent i LO.

- Ikke overraskende, at han bliver minister, men jeg er overrasket over, at han får det her ministerium. Mange havde spået, at han kunne blive kulturminister, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Astrid Krag

Social- og indenrigsminister

36 √•r, har l√¶st p√• bacheloruddannelsen i statskundskab p√• K√łbenhavns Universitet. Krag har tidligere v√¶ret valgt til Folketinget for SF, men skiftede i 2014 til Socialdemokratiet. Som SF'er har hun tidligere v√¶ret minister for sundhed og forebyggelse.

- Også et oplagt valg. Krag har været en af de socialdemokrater, der de seneste år har markeret sig på velfærdspolitikken. Det her er også et rigtigt velfærdsministerium, så det giver god mening, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Dan J√łrgensen

Klima-, energi- og forsyningsminister

44 √•r, kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet. J√łrgensen blev valgt til Folketinget i 2015, men inden da var han minister for f√łdevarer, landbrug og fiskeri. Tidligere medlem af Europa-Parlamentet og n√¶stformand i Socialdemokratiets folketingsgruppe.

- J√łrgensen er st√¶rk p√• det gr√łnne omr√•de. Hans ministerium kommer til at blive helt centralt, fordi den nye regering har gr√łn omstilling som en af de absolutte topprioriteter.

Benny Engelbrecht

Transportminister

48 √•r, har taget kurser p√• merkonomuddannelsen i markedsf√łring p√• Handelsskolen i Aabenraa. Han har v√¶ret medlem af Folketinget siden 2007 og er tidligere skatteminister.

- Transportministeriet bliver ogs√• centralt i denne valgperiode. Blandt andet fordi det kommer til at spille en stor rolle i den gr√łnne omstilling. Her er Engelbrecht et driftssikkert valg med ministererfaring, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Rasmus Prehn

Minister for udviklingssamarbejde

46 år, bachelor i offentlig administration og kandidat i samfundsfag og sociologi fra Aalborg Universitet. Prehn har siddet i Folketinget siden 2005.

- Det er ikke et af de tungeste ministerier, Prehn får. Men omvendt er der en stor opgave i, at han skal arbejde for den plan, Mette Frederiksen tidligere har fremlagt - nemlig en ny måde at håndtere flygtningesituationen og en slags Marshall-plan for Afrika, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Kaare Dybvad

Boligminister

34 √•r, cand.scient. i geografi og geoinformatik fra K√łbenhavns Universitet og bachelor i geografi/teksam fra RUC. Dybvad har siddet i Folketinget siden 2015.

- Dybvad er en af dem, som S-toppen ser et stort lys i. Har blandt andet gjort sig bem√¶rket med sine tanker om et Danmark i balance og et opg√łr med eliten. Det bliver interessant at f√łlge, hvordan det kommer til at pr√¶ge boligpolitikken, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Magnus Heunicke

Sundheds- og ældreminister

44 √•r, uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisth√łjskole i Aarhus. Han har v√¶ret medlem af Folketinget siden 2007 og er tidligere transportminister. F√łr det arbejdede Heunicke blandt andet som journalist p√• Danmarks Radio.

- Endnu en socialdemokrat med ministererfaring og en minister, der står foran en stor opgave med for eksempel at formulere vejen frem for det danske sundhedsvæsen, efter blå bloks sundhedsreform er lagt i graven, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Mattias Tesfaye

Udlændinge- og integrationsminister

38 √•r, uddannet murersvend ved Skanska og √Örhus Tekniske Skole. Tesfaye har siddet i Folketinget siden 2015 og har blandt andet v√¶ret integrationsordf√łrer for Socialdemokratiet.

- Tesfaye er dybt nede i det her omr√•de og har for nylig udgivet en bog om udl√¶ndingepolitik. Men det bliver ogs√• en sv√¶r post, fordi han straks ved sin inds√¶ttelse kommer til at blive m√łdt af anklager om l√łftebrud fra bl√• blok, fordi Socialdemokratiet allerede har givet udl√¶ndingeindr√łmmelser til sine st√łttepartier, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Trine Bramsen

Forsvarsminister

38 √•r, cand.scient.soc. fra Roskilde Universitetscenter. Bramsen har siddet i Folketinget siden 2011, hvor hun i flere √•r har v√¶ret socialdemokraternes retsordf√łrer.

- Hun bliver af den socialdemokratiske top betegnet som arbejdsom og loyal. Men det ministerium, hun nu skal stå i spidsen for, bliver ikke et af de mest arbejdstunge, da et forsvarsforlig for nylig er forhandlet på plads, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Peter Hummelgaard

Beskæftigelsesminister

36 √•r, cand.jur. fra K√łbenhavns Universitet. Hummelgaard har siddet i Folketinget siden 2015. Han tidligere arbejdet som konsulent.

- Et af socialdemokraternes store unge h√•b, som nu for f√łrste gang skal pr√łve kr√¶fter med en ministerpost. Besk√¶ftigelsesministeriet er et centralt ministerium - is√¶r i socialdemokratiske regeringer - og han kommer til at k√¶mpe for at f√• gennemf√łrt sit partis valgl√łfte om tidligere pension til nedslidte, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Ane Halsboe-J√łrgensen

Uddannelses- og forskningsminister

36 √•r, cand.scient.pol. fra K√łbenhavns Universitet. Hun har siddet i Folketinget siden 2011. F√łr det har Halsboe-J√łrgensen arbejdet som konsulent ved LO.

- Hun var oplagt til den her post og en af dem, rigtig mange på forhånd ville have spået på ministerholdet. Har ikke ministererfaring, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Lea Wermelin

Milj√łminister

34 √•r, cand.scient.pol. fra K√łbenhavns Universitet. Wermelin har siddet i Folketinget siden 2015. Tidligere har hun blandt andet arbejdet som politisk medarbejder p√• Christiansborg for Socialdemokratiet.

- En af dem, man langt fra var sikker p√• ville f√• en ministerpost. Det er sv√¶rt at sp√• om, hvad hendes rolle pr√¶cist bliver i sp√łrgsm√•let om den gr√łnne omstilling, fordi der er en r√¶kke gr√łnne ministerier i den her regering, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.

Joy Mogensen

Kulturminister og kirkeminister

38 √•r, bachelor i kultur- og sprogm√łdestudier fra Roskilde Universitet. Joy Mogensen har siden 2011 v√¶ret borgmester i Roskilde Kommune og offentliggjorde tidligere i √•r, at hun er gravid.

- En overraskelse, men omvendt et oplagt valg for Mette Frederiksen at hive en borgmester ind. Hun skal nu vænne sig til Christiansborg og til at sidde i spidsen for et ministerium. Det bliver interessant at se, hvordan hun oplever den helt nye rolle, siger TV 2s politiske analytiker Hans Redder.