Politik

Pernille Skipper er stolt over aftale - har fået en særlig garanti af Mette Frederiksen

Enhedslistens politiske ordfører glæder sig over at have fået en ny politisk retning med klimalov og minimumsnormeringer som centrale punkter.

Pernille Skipper erklærede sig stolt over at være nået til et resultat, da hun kort før midnat trådte ud fra Landstingsalen efter 20 dages forhandlinger med en aftale om en ny politisk retning og Mette Frederiksen som socialdemokratisk statsminister.

- Vi er glade og har arbejdet hårdt for en ny retning, der også har en ny klimalov, siger Pernille Skipper.

Et andet af de centrale punkter i den nye politiske aftale er minimumsnormeringer i daginstitutioner, og at børnene på Udrejsecenter Sjælsmark ikke længere skal sidde på centeret for afviste asylansøgere.

Har fået garanti og forsikring

Enhedslisten har fået en "garanti" og en "forsikring" om, at den nye S-regering ikke vil føre en politik, der øger uligheden, sænker skatten i toppen eller sænker overførselsindkomsterne, siger Pernille Skipper.

- Det betyder samlet set, at vi er ude af et regime, hvor man tager penge fra dem, der er syge eller ude af job, for at give til de rige. Vi er ude af de arbejdsudbudsreformer, som har præget de senere år, siger Pernille Skipper.

- Vi har fået et meget klart løfte om, at uligheden skal bekæmpes. Når vi skal finde pengene, så skal det ske på en social retfærdig måde, siger Pernille Skipper.

Samtidig peger Pernille Skipper på, at samarbejdet med Socialdemokratiet næppe bliver en symfoni uden mislyde.

- Der er stadig masser af uenighed med Socialdemokratiet på udlændingeområdet, men vi er glade for et løfte om mere velfærd, sagde Pernille Skipper.