Politik

Vraget DF-par lukker helt ned for pressen

Den nu tidligere DF-profil Kim Christiansen vil nu drive sin beværtning i Mariager videre. Men først kalder ferie og Thailand.

DF-parret Pia Adelsteen og Kim Christiansen er færdige med at optræde i medierne for en stund efter nederlag i forbindelse med valg til Europa-Parlamentet og Folketinget.

Det fortæller de til nordjyske.dk i det, de selv betegner som det sidste interview i meget lang tid.

- Jeg er træt af beskeder, hvor der står, at jeg en stor fed pædofil, og opkald klokken seks om morgenen fra skodjournalister, der ikke vil mig det godt. Hvis man tager opvasken, så ryger der en kop ind imellem. Og jeg har fandme vasket meget op i de 14 år, siger Kim Christiansen til avisen med henvisning til de 14 år, han har været i politik.

Færdig i politik?

For Kim Christiansen bliver det ikke kun et farvel til pressen. Den 62-årige politiker stopper som udgangspunkt også i politik, fortæller han Nordjyske.

55-årige Pia Adelsteen er modsat sin mand slet ikke færdig. Hun fortsætter i Mariager Byråd og vil ikke udelukke over for Nordjyske, at hun stiller op igen til enten Europaparlamentsvalget eller Folketingsvalget.

For nu tager parret dog på ferie til Thailand, og derefter regner de med at fortsætte driften af deres beværtning ”A Porta”, som tidligere har været til salg.

- Jeg bliver irriteret, når jeg skal læse i pressen, at jeg nærmest er uærlig, fordi jeg har forhandlet mig til en omfartsvej til Mariager

Kim Christiansen

Mange vil nok huske ”A Porta” i forbindelse med det omdiskuterede trafikforlig i foråret, hvor Kim Christiansen kom i modvind.

I trafikforliget blev der afsat penge til en omfartsvej til 377 millioner ved Mariager, der skulle lede tung trafik væk fra centrum, hvor DF-parrets beværtning ligger.

Det skete, selvom både Vejdirektoratet og Mariager Handel mente, at der ikke var behov for en omfartsvej. Planen blev senere revideret.

"Jeg er nærmest uærlig"

Efter valget sagde Kim Christiansen til TV 2, at han ikke mente, sagen havde haft betydning for resultatet.

Over for Nordjyske understreger han dog, at han er træt af den.

- Jeg bliver irriteret, når jeg skal læse i pressen, at jeg nærmest er uærlig, fordi jeg har forhandlet mig til en omfartsvej til Mariager. Folk læser overskrifterne og tænker, at nu " blev han taget med fingrene i kagedåsen" om et forslag, der var bredt flertal bag, siger Kim Christiansen.