Politik

Radikale ikke med til aftenens forhandlinger - øvrige partier enige om klima

Tidligere på onsdagen kritiserede Morten Østergaard Mette Frederiksens forhandlingsteknik.

Det Radikale Venstre mødte ikke op til aftenens regeringsforhandlinger. Det bekræfter partiets pressetjeneste over for TV 2 onsdag aften.

De radikales udeblivelse kommer efter et møde med Socialdemokratiet tidligere onsdag.

Da Morten Østergaard forlod de forhandlinger, var humøret langtfra højt. Den radikale leder mente, at forhandlingerne var gået et skridt frem og to tilbage.

Samtidig angreb han Mette Frederiksens forhandlingsteknik onsdag.

- Hvis man vil bære regeringsansvar i Danmark, er man nødt til at kunne samle, men det møde, der var i dag, samlede ingen.

Hvis ikke Mette Frederiksen får Morten Østergaard tilbage til forhandlingsbordet i løbet af få dage, kan det udvikle sig til en egentlig krise

Noa Redington

Østergaard afviser, at de radikale vil være med til at lukke delaftaler om for eksempel klima, inden det økonomiske fundament er på plads.

SF: Den ene musketer har forladt gruppen

SF-formand Pia Olsen Dyhr er uforstående og "virkelig overrasket" over, at de radikale blev væk fra aftenens forhandlinger om klima.

- Jeg føler lidt, at den ene musketer har forladt gruppen. At udeblive fra forhandlingerne om noget, jeg troede, Radikale Venstre også synes er vigtigt, forstår jeg ikke, sagde hun, inden hun gik ind til aftenens forhandlinger, der begyndte klokken 18.

Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF deltog i aftenens møde på Christiansborg.

Kort efter klokken 19 kom Pernille Skipper fra Enhedslisten ud fra mødet og fortalte, at de tre partier var blevet enige om en klimalov, der skal give en bindende klimamål i 2030 om at reducere CO2-udslip med 70 procent.

Aftalen er dog betinget af, at der falder en samlet aftale om en ny regering på plads.

- Kan udvikle sig til krise

Ifølge politisk kommentator Noa Redington lægger Morten Østergaads udeblivelse "et voldsomt pres på Mette Frederiksen".

- Hvis ikke Mette Frederiksen får Morten Østergaard tilbage til forhandlingsbordet i løbet af få dage, kan det udvikle sig til en egentlig krise, siger han til TV 2.

Men en krise er måske også, hvad forhandlingerne har brug for, lyder det videre fra Noa Redington.

- At tro at man kan danne en regering over fire partier, hvor alle er glade, er måske en smule naivt. Der er nødt til at blive truffet nogle beslutninger nu.