Politik

Østergaard vil ikke lukke delaftaler: - Det møde, der var i dag, samlede ingen

Det Radikale Venstre kalder onsdagens forhandlinger med Socialdemokratiet for "et skridt frem og to tilbage".

Radikale Venstre bliver væk fra de regeringsforhandlinger, som Mette Frederiksen har indkaldt til klokken 18 onsdag aften. Forhandlinger, der skulle handle om klimaet.

Partiet er ikke tilfreds med de forhandlinger med Socialdemokratiet, der foregik tidligere på dagen.

Radikale Venstres politiske leder, Morten Østergaard, kaldte de forhandlinger for "et skridt frem og to tilbage".

- Hvis man vil bære regeringsansvaret i Danmark, er man nødt til at kunne samle, men det møde, der var i dag, samlede ingen, sagde Morten Østergaard, da han forlod forhandlingerne.

At stille op for at lukke dele af aftalen, før vi har det økonomiske og værdimæssige fundament på plads, det gør vi altså ikke

Morten Østergaard

Han afviser, at de radikale vil være med til at lukke delaftaler om for eksempel klima, inden det økonomiske fundament er på plads.

- Vi må tilbage til de ting, der handler om økonomien, de fattige børn og børnene på Sjælsmark. Vi skal have styr på alt dette for at gå videre og for at lukke andre vigtige områder, men der sker ingenting, som det står lige nu.

Østergaard savner især svar på, hvor pengene og de varme hænder skal komme fra. Derfor er han ikke mødt op til forhandlingerne, der foregår lige nu på Christiansborg.

- Vi kommer selvfølgelig, når socialdemokraterne ønsker at se os. Men det, vi siger, er: At stille op for at lukke dele af aftalen, før vi har det økonomiske og værdimæssige fundament på plads, det gør vi altså ikke, siger han.

Ingen smækkede med døren

Mette Frederiksen (S) var mere positiv, da hun mødte pressen efter forhandlingerne.

Hun kunne ikke genkende Morten Østergaards opfattelse af dagens møde.

- Jeg synes ikke, det har været en dårlig forhandling i dag.

Frederiksen blev spurgt, om det gjorde indtryk på hende, at Morten Østergaard smækkede med døren, da han forlod forhandlingerne, men heller ikke det, kunne hun genkende:

- Jeg hørte ikke nogen, der smækkede med døren, sagde hun.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten forhandler lige nu videre på Christiansborg om dannelsen af en ny regering.