Fagforbund lægger pres på Mette F. midt i regeringsforhandlinger

Regeringsforhandlingerne er i øjeblikket indstillet, mens der er folkemøde på Bornholm.

Mens Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen tager en pause fra regeringsforhandlingerne med resten af partierne i rød blok for at deltage i folkemødet på Bornholm, bruger flere fagbosser ventetiden på at lægge pres på Mette Frederiksen.

Flere af de store forbund vil have Mette Frederiksen til at leve op til de pensionsløfter, som hun gav under valgkampen.

Socialdemokratiet sagde både før og under valgkampen, at det vil indføre et system med differentieret pensionsalder, således at de mest nedslidte får mulighed for at gå tidligt på folkepension. Kriterierne er blandt andet, at man skal have været minimum 40 år på arbejdsmarkedet

Formand: Det skal de igennem med

Og for flere fagforbund er det et løfte, som Mette Frederiksen skal holde fast i, når regeringsforhandlingerne genoptages lørdag.

- Det her skal være en del af regeringsgrundlaget. Det er de gået til valg på, vi bakker dem stærkt op i det, så det skal de igennem med, siger Mona Striib, der er formand for fagforbundet FOA, til TV 2.

En anden fagforbundsformand, nemlig Ole Wehlast, formand Fødevareforbundet NFF, vil også se handling fra Socialdemokratiet.

- Vi har en berettiget forventning om, at den løsning, som socialdemokraterne har stillet vælgerne og mine medlemmer i udsigt, bliver til noget, siger han til TV 2.

- Jeg anerkender, at det er vanskeligt – men Folketingets partier må også anerkende, hvor vigtigt det her spørgsmål er for de mange nedslidte danskere, siger han.

Lægger pres på Mette Frederiksen

Henny Christensen, der er redaktionschef i A4 medier, forklarer, at fagforbundene kommer på banen nu for at lægge et pres på Mette Frederiksen, der har kørt kampagne for Socialdemokratiets pensionsudspil i flere måneder.

- Der er en forventning om, at der skal ske noget, og samtidig er der en nervøsitet for, at der ikke kommer til at ske nok. Det er derfor, man midt i forhandlingerne minder partierne om, at der skal rykkes nu, siger hun til TV 2.

Lige inden valget blev udskrevet, indgik Dansk Folkeparti, de konservative, Venstre, Liberal Alliance og de radikale en pensionsreform, og den er der stadig flertal for. De fem partier sidder på 91 mandater.