Politik

SF, Enhedslisten og De Radikale vil droppe udrejsecenter Lindholm: - Det er galmandsværk

Borgmester i Vordingborg kommune Mikael Smed ser positivt på partiernes udmeldinger om udrejsecenter Lindholm.

- Lindholm skal ikke blive til noget.

Sådan lød det fra formand for SF Pia Olsen Dyhr, før hun tirsdag endnu en gang gik ind til regeringsforhandlinger med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, for bordenden.

I dag er udlændinge omdrejningspunktet for forhandlingerne.

Et område, hvor snakken ikke kan undgå at falde på den lille ø i Stege bugt, som af VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti blev udset til at skulle huse udviste, dømte personer på tålt ophold.

Østergaard: - Galmandsværk

Men den plan, som var en del af sidste års finanslov, bliver ikke til virkelighed, hvis SF får noget at skulle have sagt.

- Lindholm har ikke kloakering og er blevet et symbol på, at man løser alting. Men det gør man ikke, siger Pia Olsen Dyhr.

Spørger man Enhedslisten, er holdningen til udrejsecenteret på den lille ø også klar:

- Vi synes, det er en rigtig dårlig idé. Vi synes, menneskerettigheder skal overholdes, lyder det fra den politiske leder for partiet, Pernille Skipper.

Så længe personerne er her, skal de behandles ordentligt – selvom de har en dom bag sig, uddyber hun.

Politisk leder for Enhedslisten, Pernille Skipper, ser på forhånd frem til hårde forhandlinger på udlændingeområdet om et kommende regeringsgrundlag med Socialdemokratiet, siger hun til TV 2.

Også partiformand for Radikale Venstre Morten Østergaard mener, at det er tid til at se sig om efter en anden løsning for de udviste dømte.

- Det er galmandsværk at vælge den dyreste og mest utryghedsskabende løsning på Lindholm, siger han, før det er de radikales tur ved forhandlingsbordet.

Fra Østergaard lyder det, at løsningen kan være at bruge Sjælsmark kaserne og i stedet lade børnefamilierne komme ud fra stedet, der på nuværende tidpunkt fungerer som udrejsecenter.

Ifølge Pia Olsen Dyhr kan sikkerheden eventuelt skærpes på nuværende udrejsecenter Kærshovedgård, hvis det bliver nødvendigt for de dømte, afviste asylansøgere at blive på stedet - frem for at flytte dem til Lindholm.

Borgmester: - Tror på, vi kan afværge katastrofen

Udmeldingerne fra de to partier møder opbakning i Vordingborg kommune, som skal huse udrejsecentret på Lindholm, hvis det bliver en realitet.

Borgmester i kommunen Mikael Smed taler varmt for, at der findes en anden løsning.

Mikael Smed (S) er enig med SF og R i, at planerne om et udrejsecenter på Lindholm for kriminelle asylansøgere skal skrottes Video: Hans-Henrik Busk Stie

Og efter folketingsvalget, der endte med et rødt flertal, tror han på, at det bliver muligt at undgå, at Lindholm-planerne ender med at få gang på jord.

- De partier, der er blevet enige om det her, er ikke de partier, der lige nu umiddelbart ser ud til at skulle sidde med nøglerne til Statsministeriet. Derfor tror jeg, vi kan afværge katastrofen, siger han til TV 2.

Du kan følge tirsdagens regeringsforhandlinger her.