Mette Frederiksens forhandlinger ramt af 'uforløste problemer'

Ovenpå en dag med forhandlingerne om udlændingepolitikken kan Mette Frederiksen ikke melde om fremskridt.

Da Mette Frederiksen (S) mødte ind til regeringsforhandlingerne tirsdag formiddag, vidste hun godt, at hun ikke fik en nem dag.

Dagens emne var udlændingepolitikken, og modsat de tidligere dages emner - velfærd og klima - er afstanden mellem Socialdemokraterne og så for eksempel Enhedslisten "kilometer lang", som politisk leder Pernille Skipper (Ø) sagde inden dagens forhandlinger.

Socialdemokratiet har flere gange sat to streger under, at partiet vil stå vagt om den stramme udlændingepolitik.

Støttepartierne - Enhedslisten, Radikale Venstre og SF - kræver lempelser, eksempelvis for børnene på udrejsecentret Sjælsmark.

Store uforløste problemer

Enhedslistens Pernille Skipper lagde ikke skjul på, at forhandlingerne ikke var gået ligeså glat som de seneste dage.

- Vi har nogle store uforløste problemer, når det handler om børnene på Sjælsmark, at Danmark igen skal tage kvoteflygtninge, og vi fik heller ikke noget løfte om, at integrationsydelsen bliver fjernet.

- Vi kunne være mere glade, men vi er bestemt ikke færdige med at diskutere det. Der er lang vej igen, sagde politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper, da hun forlod forhandlingerne.

Enhedslisten har forladt dagens forhandlinger og Pernille Skipper var langt fra optimisk, da hun mødte pressen.
Problemet for socialdemokraterne kan blive den buket af indrømmelser, de potentielt kan komme til at give. Kommer der for mange ”blomster” i den buket, så kan vælgerne komme til at se det som løftebrud.

Afklaret S-formand

Selvom Enhedslistens humør var noget under, hvad det ellers har været i forhandlingerne, var Mette Frederiksen afklaret omkring situationen.

- Der er nogle meget velkendte uenigheder på det her felt, og det forsvinder ikke, fordi der har været afholdt valg.

- Vi står, hvor vi hele tiden har stået. Det gør de andre partier også. Det er ikke nogen hemmelighed, at det her er sværere end andre områder. Det vidste vi godt.

Udover forhandlinger om udlændingepolitikken kiggede Alternativet forbi til at snakke klima og miljø med Mette Frederiksen.