Politik

Politiske kolleger sender Sass tanker efter sygemelding: - Ønsker dig alt det bedste

Reaktionerne vælter ind, efter Socialdemokratiets gruppeformand mandag offentliggjorde på Facebook, at han sygemelder sig.

"Alle har en grænse og også jeg. Og den grænse er desværre for længst overskredet."

Sådan lyder det i et facebookopslag fra Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen. I opslaget oplyser han, at han sygemelder sig fra politik for at komme sig helt ovenpå den depression, der ved årsskiftet ramte gruppeformanden.

En udmelding, der allerede har sat gang i de sociale medier, hvor det vælter ind med kommentarer og beskeder fra kollegaer - fra alle sider af det politiske landskab.

Fungerende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), var hurtigt ude med en hilsen til gruppeformanden. På Facebook skriver han, at beskeden om sygemeldingen gør ham "overordentlig trist".

- Ved du har slidt og slæbt for at bringe dit parti i den position, I er i nu, hvor der forhandles regeringsdannelse. Kunne på det personlige plan i den grad unde dig at være med i netop det. Jeg ønsker dig alt det bedste.

Samtidig udtrykker Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i en pressemeddelelse, at det er "den rigtige beslutning", at hendes partifælle nu har taget beslutningen om at melde sig syg.

- Jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask. Jeg håber også, at alle nu vil respektere Henriks behov for fred og ro, lyder det.

God bedring og respekt fra kollegaer

Radikales leder, Morten Østergaard, ønsker også gruppeformanden god bedring og peger på, at han havde set frem til at samarbejde med ham.

Socialdemokratiet er lige nu i gang med regeringsforhandlinger med blandt andet Radikale Venstre. Mette Frederiksen sidder for bordenden som kongelig undersøger, og indtil i dag har Henrik Sass Larsen været med som repræsentant for partiet.

Et andet parti, der også er med i forhandlingerne, er Enhedslisten. Forhenværende medlem af Folketinget for partiet Pelle Dragsted har også været ved tasterne. På Twitter roser han blandt andet Henrik Sass Larsens direkte facon og klare idéer.

Kristian Jensen: - En politiker, jeg altid har respekteret

Fungerende finansminister og venstremand Kristian Jensen sender også tanker til den sygemeldte gruppeformand.

- Uanset vores uenigheder er han en politiker, jeg altid har respekteret, lyder det på Twitter.

Henrik Sass Larsen skriver selv i sit Facebookopslag, at livet som offentlig persen har taget hårdt på ham. Blandt andet peger han på mediernes behandling af ham.

- Det er her, hvor der bliver gået hårdt og brutalt til den enkelte politiker. Og for mit vedkommende lader der til at være udmålt en meget langvarig og grundig tabloid behandling.

Og netop denne behandling bliver kaldt både "klam og modbydelig" af tidligere politiker og folketingsmedlem Søren Pind, der også sender tanker på Twitter.

Beskeder fra egne rækker

Flere partifæller har også vist deres støtte på de sociale medier.

Folketingsmedlem og finansordfører for Socialdemokratiet, Benny Engelbrecht, sender både rosende ord og et ønske om god bedring i retning af den sygemeldte politiker.

- Henriks betydning for det socialdemokratiske projekt kan ikke beskrives i få ord - tak for indsatsen Henrik og god bedring, lyder det på Twitter.

Og netop Henrik Sass Larsens betydning for Socialdemokratiet, fremhæver også folketingsmedlem for partiet Dan Jørgensen i en kommentar på Facebook.

- Tak for en kæmpe indsats kammerat! Du har virkelig gjort en stor forskel i vores elskede parti.

I mange af beskederne, der ønsker den sygemeldte politiker god bedring, nævnes Henrik Sass Larsen for sin direkte facon.