Politik

Lokalformand om Sass: Han har ikke haft det godt, og det har været en hård valgkamp

I en pressemeddelelse kalder partiformand, Mette Frederiksen, også beslutningen for "den rigtige", og sender tanker til den sygemeldte partifælle.

Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen meddelte mandag i et opslag på Facebook, at han sygemelder sig fra politik og ikke vil være til rådighed for en mulig ny socialdemokratisk regering.

I Køge, hvor den sygemeldte politiker er opstillet, kaldes nyheden "knusende". Formand for Socialdemokratiet i Køgekredsen, Jesper Hesselberg Andersen, beskriver sygemeldingen som et stort tab.

- Henrik har været vores kandidat her i 20 år. En del af grunden til, at vi vandt valget, er jo Henrik og den strategi, der er lagt for at bryde det borgerlige flertal. Det er i høj grad Henrik, siger han til TV 2.

På trods af at Henrik Sass Larsen kun fik 4017 personlige stemmer ved folketingsvalget, skal man ikke undervurdere hans betydning for Socialdemokratiet, understreger Jesper Hesselberg Andersen.

- Vi har holdt ham i hånden

Henrik Sass Larsen har omkring årsskiftet været ramt af en depression.

Alligevel har han været opstillet til folketingsvalget, der onsdag blev afgjort med et rødt flertal.

Derfor har de i kredsen ifølge Jesper Hesselberg Andersen forsøgt at tage hensyn til politikeren i kampens hede - men forgæves.

- Vi har ført valgkamp for Henrik og holdt ham i hånden og hjulpet ham. Henrik har ikke haft det godt, og det har været en hård valgkamp og især afslutning, siger han.

Politik er ikke bare politik, det er også venskaber og kollegaer

Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet

Vil ikke få betydning for regeringsforhandling

Formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, sender også tanker til sin sygemeldte partifælle. Hun kalder det for ”en træls dag for Socialdemokratiet”, og roser samtidig Henrik Sass Larsen for sin politiske forståelse for dem, der har det svært i samfundet.

- Man skal ikke tage fejl af, at Henrik har en meget stor del af æren for, at Socialdemokratiet er det sted, det er i dag, siger hun.

Partiformanden understreger dog, at sygemeldingen ikke vil få nogen betydning for de igangværende regeringsforhandlinger, der fortsætter ufortrødent.

Og selvom Henrik Sass Larsen ikke længere vil sidde med ved forhandlingsbordet, er det ikke udelukket, at Mette Frederiksen i fremtiden vil bruge ham som politisk sparringspartner, siger hun. Men det vil først ske, når den tidligere gruppeformand selv melder sig klar.

- Først og fremmest er min opgave at passe på Henrik og sørge for, at vi i Socialdemokratiet gør, hvad vi kan for at tage vare på en kollega, som er sygemeldt. Politik er ikke bare politik, det er også venskaber og kollegaer, lyder det.

Fraværende i bybilledet

I Køge har flere af de personer, TV 2 mandag taler med, lagt mærke til, at Henrik Sass Larsen har manglet i bybilledet under valgkampen til Folketingsvalget.

- Min personlige tanke var, at der var noget i gærde, for vi har ikke set ham. Det har vi talt om, siger Vini Ladhøj, der er folkepensionist i byen.

Og politikerens sygemelding bliver mødt med forståelse hos køgeboer, der dog er ked af at høre, at ”køgedrengen” har været nødt til at trække stikket.

- Jeg synes, at det er meget, meget trist. Jeg blev ked af det, da jeg hørte det. Han er en dygtig fyr, og jeg tror, at Socialdemokratiet kommer til at savne ham, siger Vini Ladhøj.