Valg 2019

Elbæk afviser at danne parlamentarisk grundlag for Mette F.

Alternativets leder understreger, at partiet vil være ”den frie politiske stemme”, der ikke holder hånden under nogen.

Fredag har stået på regeringsforhandlinger med Socialdemokratiets Mette Frederiksen som kongelig undersøger for bordenden.

Sammen med partifællerne Henrik Sass Larsen og Nicolai Wammen forhandler hun dagen igennem med alle folketingspartierne.

Det syvende parti i forhandlingslokalet var Alternativet. Besøget ved forhandlingsbordet beskrives af politiske leder, Uffe Elbæk, som "en oprigtig god samtale".

Det til trods for, at han allerede før mødet understregede, at han ikke ser for sig, at at Alternativet bliver parlamentarisk grundlag for en socialdemokratisk regering.

- Med den viden, jeg har i dag, er det helt udelukket, lød det.

- Flere samtaler i fremtiden

Uffe Elbæk understreger, at partiet vil være ”den frie politiske stemme”, der ikke holder hånden under hverken Mette Frederiksen (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V).

Alternativet med politisk leder Uffe Elbæk og politisk ordfører Rasmus Nordqvist er nu ankommet til Christiansborg for at forhandle med Mette Frederiksen.

Han forventer, at Socialdemokratiets formand nu vil bruge krudtet på de partier, der peger på hende som landets leder. Alligevel satser Alternativets politiske leder på, at der vil komme flere samtaler mellem de to partier, "når den tid kommer".

- Jeg tror da helt sikkert, vi bliver inviteret til en kop kaffe længere nede ad tidslinjen, siger han.

Da Uffe Elbæk torsdag var hos dronningen, pegede han ikke på Mette Frederiksen som kongelig undersøger, men derimod sig selv.

Ved valget fik partiet tre procent af stemmerne, hvilket gav dem fem mandater. En tilbagegang på fire mandater i forhold til valget i 2015.