Ny regering på vej - men hvad skal der egentlig ske i dag og de kommende dage?

Ifølge en valgforsker står Socialdemokratiet i en presset situation. Her kan du blive klogere på, hvordan Danmarks nye regering bliver dannet.

Når Lars Løkke Rasmussen torsdag klokken 11 har fortalt Dronningen, at regeringen går af, tages der hul på dannelsen af en ny regering i Danmark.

Fra klokken 13 holder Publicistklubben det traditionelle dagen derpå-møde med lederne af de partier, der er valgt til Folketinget. Det foregår i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

I løbet af dagen skal de personlige stemmer tælles op over hele landet, og omkring klokken 22 forventes det, at der er sat navne på alle nye folketingsmedlemmer.

Alt tyder på, at det bliver Socialdemokratiets Mette Frederiksen, der kommer til at lede regeringsforhandlingerne, men det er bestemt ikke en let opgave hun står overfor, siger valgforsker Rune Stubager.

- For mig at se, bliver det mindst lige så spændende som selve valget. Der er lagt i kakkelovnen til ganske langstrakte og – må vi forvente – ganske højspændte forhandlinger, siger Rune Stubager.

Sammen med ham giver TV 2 dig her køreplanen frem mod dannelsen af Danmarks næste regering.

Hvorfor skal partilederne til Dronningen?

Et forhandlingsmandat - hvad er det?

Kan Løkke finde på at drille Frederiksen?

Plejer statsministeren at inddrage alle råd?

Kan Løkke få chancen igen?

Hvad kan gøre forhandlingerne svære?

Kommer det til at tage lang tid?

Hvor galt kan det gå?