Valg 2019

Anders Breinholt afslørede i nat som den første Lars Løkkes planer

Tv-vært Anders Breinholt havde på forhånd bedt statsministeren om at tage telefonen på valgnatten, og statsministeren holdt sit ord.

- Jeg fedter vildt for dig nu.

- Hvis du ser mig ringe på et eller andet givent tidspunkt (på valgnatten red.), så er det op til dig selv, om du vil tage den. Men skal du bare vide, at det giver mig fem år mere med en kontrakt på TV 2, hvis du vælger at tage den.

Sådan lød ordene fra tv-vært Anders Breinholt til Lars Løkke Rasmussen, da statsministeren deltog i programmet 'Anders & Anders - Valg 2019' på TV 2 kort inden folketingsvalget.

Som sagt - så gjort. Statsministeren holdt sit ord.

Breaking news

For det var Anders Breinholt og journalist Anders Lund Madsen, der sent i aftes i Natholdet som de første fik et interview med Lars Løkke Rasmussen over telefonen, da han var på vej fra Marienborg til Christiansborg i sin ministerbil.

- Hvad skal der ske i morgen, ville Anders Breinholt vide?

Statsministeren afslørede i samtalen, at regeringen vil træde tilbage, og at Løkke torsdag formiddag går til dronningen for at indgive regeringens afskedsbegæring.

- Som sagerne står, så virker det som om, at et flertal af mandater vil pege på Mette Frederiksen. Så skal hun have chancen for at danne en regering, lød ordene fra Lars Løkke Rasmussen.

- Det er breaking news. Du hørte det først i Natholdets valgdækning, lød det begejstret fra Anders Breinholt.

I en tale ved Venstres valgfest på Christiansborg fortalte Lars Løkke Rasmussen, at han torsdag formiddag klokken 11 vil gå til dronningen for at indgive regeringens afskedsbegæring.

Først med Løkke-kommentar

Dermed 'snød' Natholdet både TV 2 og DR og kom først med den store politiske nyhed, der kort efter netop blev breaking news på tv-stationerne.

Og ikke nok med det.

Anders Breinholt fik dermed for andet valg i træk den første kommentar fra Lars Løkke Rasmusen, efter stemmerne var talt op.

På valgnatten for fire år siden 18. juni 2015 lykønskede Natholds-værten direkte på tv den kommende statsminister med de 91 mandater - og nøglerne til statsministeriet.

- Tillykke med, at der er nogle andre, der har reddet din røv, lød det dengang spydigt fra Anders Breinholt.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Anders Breinholt, men han ønsker ikke at udtale sig.