Valg 2019

Tilbageblik midt i valgkampen - Tommy Ahlers blev narret af Enhedslisten

Sidste år narrede Enhedslisten sig tilbage ind i forhandlingslokalet med Venstre.

Midt i en valgkamp kan det nogle gange blive glemt, men i virkelighedens verden handler politik ofte om kompromiser mellem partier, der på papiret er dybt uenige om mange ting.

Og sådan en anekdote om det virkelige politiske liv leverede Tommy Ahlers fra Venstre side om side med Enhedslistens Eva Flyvholm onsdag aften.

For som relativt nyudnævnt og grøn Uddannelses- og forskningsminister blev han nemlig narret af Eva Flyvholm i folketingssalen, fortæller de begge i et muntert interview i Besserwisserne på TV 2.

Blev inviteret med igen

Dengang formåede Eva Flyvholm nemlig at få ministeren til at indbyde Enhedslisten til forhandlinger om forskningsreserven, som partiet ellers var blevet udelukket fra året forinden.

- Vil ministeren bekræfte, at vi bliver inviteret med til forhandlingerne om forskningsreserven, ligesom traditionen er? spurgte Eva Flyvholm dengang.

Og det endte med, at Tommy Ahlers inviterede Enhedslisten med til forhandlingerne igen.

- Det her er på min anden dag som minister og første dag i folketingssalen, og det vidste du godt, siger en grinende Tommy Ahlers onsdag til Eva Flyvholm.

På billeder fra Folketinget dengang kan man se, at Tommy Ahlers ligner en mand i vildrede i et stykke tid. Derefter svarer han Eva Flyvholm:

- Jeg synes, at I alle sammen virker meget, meget flinke, og jeg elsker diskussion, så det vil jeg gerne bekræfte, at I alle sammen bliver inviteret, lød det fra Tommy Ahlers.

Foretrækker brede aftaler

I dag indrømmer en smilende Eva Flyvholm, at hun godt vidste, at hun var i gang med at narre den uerfarne minister.

- Ja, det vidste jeg godt. Men igen - vi ville jo rigtig, rigtig gerne med til de forhandlinger, og heldigvis greb du faktisk bolden og sagde: Okay. Og vi endte med at lave en rigtig fin aftale, siger Eva Flyvholm.

Episoden siger noget om samarbejdet i Folketinget, lyder det i dag fra Tommy Ahlers, som nu har lidt mere politisk erfaring:

- Når vi kan lave de der brede aftaler, så er det smukke i de aftaler, at flere danskeres synspunkter er repræsenteret i den politik, vi laver. Det bliver mere holdbart, og det er det, vi også så i den aftale, siger han.

Både Tommy Ahlers og Eva Flyvholm stiller op til Folketinget. For Tommy Ahlers' vedkommende er det første gang, da han i maj 2018 blev hentet ind på Lars Løkke Rasmussens (V) ministerhold udefra. Eva Flyvholm har været medlem af Folketinget siden valget i 2015.