Thulesen Dahl advarer: Radikale kommer til at bestemme udlændingepolitikken

Dansk Folkepartis formand tror ikke, at Socialdemokratiet har rygrad nok til at modstå presset fra Radikale Venstre.

- Valget i dag kan give de radikale…

Sådan lød det onsdag fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, inden han drog et højt og tydeligt teatersuk fra talerstolen og fortsatte.

- … en rolle.

Formanden holdt grundlovstale for Dansk Folkepartis medlemmer og sympatisører på Lykkesholm Slot på Fyn. Og her opridsede han det - ifølge ham selv - værst tænkelige resultat af folketingsvalget onsdag: At Radikale Venstre kan få held til at ændre de seneste års stramme indvandringspolitik.

- Ændringer, der igen vil slå Danmark tilbage i forhold til en holdbar udlændingepolitik. Det skete sidst, da Helle Thorning-Schmidt…

Endnu et højt teatersuk.

- … ja, det var hende statsministeren, som vi ellers lykkeligt har glemt. Morten Østergaard og hans radikale parti ønsker nu at gentage deres bedrift fra 2011, hvor de i Det Sorte Tårn fik deres vilje trumfet igennem, så Socialdemokratiets valgløfter om at holde den stramme udlændingepolitik blev fejet af bordet, sagde Kristian Thulesen Dahl.

'Hun VIL være statsminister'

Målet for Thulesen Dahls angreb var ikke kun Radikale Venstre, som står langt fra Dansk Folkeparti i udlændingedebatten.

Det var også et angreb på Socialdemokratiet.

Det er meget sent i valgkampen Kristian Thulesen Dahl pludselig siger, at en stemme på Mette Frederiksen de facto er en stemme på en slap udlændingepolitik.
At det er en stemme på at lade De Radikale bestemme alt.
Han har hele vejen igennem legitimeret, at Mette Frederiksen ikke ville komme til at føre en slap udlændingepolitik.
Og så står han pludselig her og advarer.
Det er meget mudret, og på mange måder et billede på en valgkamp, som virkelig ikke udviklede sig efter Dansk Folkepartis smag.

Kristian Thulesen Dahl tror ikke et øjeblik på, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet har rygrad nok til at fastholde en stram udlændingepolitik, hvis det vil koste støtte fra afgørende, radikale mandater.

- Nogle vil måske sige, at Mette Frederiksen har sagt, at hun står fast. At hun i givet fald vil sige nej tak til at blive statsminister…

Et lille suk.

- … Tja. Bom, bom. Nu har jeg jo talt en del med Mette Frederiksen. Og mit bud er, at hun vil være statsminister. Måske dristes jeg til at sige ’for enhver pris’, lød hans bud.

(Artiklen fortsætter under mosaikken)

Partilederne
De styrer partierne i valgkampen. Men hvem er de?

Retning, kompas og indhold

Som en form for bevis citerede Dansk Folkepartis formand fra talerstolen en udtalelse fra den netop udkomne bog ’Mette Frederiksen – et politisk portræt’, der er skrevet af politisk kommentator ved Berlingske Thomas Larsen.

Citatet indeholder Mette Frederiksens vurdering af forgængeren Helle Thorning-Schmidt, og her siger Mette Frederiksen:

’Hvordan man end vender og drejer det, skal formanden for Socialdemokratiet bringe Socialdemokratiet i regering. Det gjorde hun. Det er den vigtigste opgave. Derfra kan man diskutere retning, kompas og indhold’.

For Kristian Thulesen Dahl er det citat en ren tilståelsessag. Så opsigtsvækkende, at han valgte at læse det op fra talerstolen - ikke bare en, men to gange.