Folketingsvalg 2019

Klaus Riskær Pedersen opløser sit parti

Vælgerne har ikke følt, at der er behov for et nyt parti, mener Klaus Riskær Pedersen.

Klaus Riskær Pedersen har opløst sit parti, Klaus Riskær Pedersen.

Det sker oven på de dårlige prognoser, der har vist sig onsdag aften, for det nye parti.

TV 2s seneste prognose viser, at partiet Klaus Riskær Pedersen ser ud til at få 0,7 procent af stemmerne, hvilket betyder, at det ikke er i nærheden af at komme i Folketinget, hvor grænsen for at komme ind er på 2 procent.

- Der er kommet en afgørelse hos vælgerne, siger Klaus Riskær Pedersen til TV 2.

- Og det er det smukke ved folkestyret; at man kan lægge et projekt frem, og så træffer vælgerne en afgørelse, om partiet skal i Folketinget eller ikke, siger han.

Har ikke været spildt

Det var første gang, at partiet var opstillingsberettiget til Folketinget.

Partiet Klaus Riskær Pedersen var et af tre nye partier, der blev opstillingsberettiget til valget sammen med Stram Kurs og Nye Borgerlige.

Jeg skal stå op i morgen og spise scrambled eggs klokken ti

Klaus Riskær Pedersen

Og på trods af, at partiet ikke bliver repræsenteret i Folketinget, vil idéerne leve videre hos de andre partier mener han.

- Projektet har ikke været spildt. Mange af de ting, jeg har talt om, vil du se andre partier tale om og lave. Vælgerne har vurderet, at det er flot med nogle gode projekter, men de har åbenbart også ment, at vi ikke skal bruge noget nyt politisk parti, siger Klaus Riskær Pedersen.

- Vælgerne har syntes, at idéerne var gode og oplagte, men også at de eksisterende partier burde lave og gennemføre de idéer. Og det mener jeg sådan set også, siger Klaus Riskær Pedersen.

Derfor mener han heller ikke, der er behov for at forsøge sig igen om fire år.

- Partiet bliver ikke genopstillet, det kan jeg fuldstændig udelukke, siger han.

Skal spise scrambled eggs

Klaus Riskær Pedersen fortæller, at han har mødt mange partiledere og håber, at han kan fortsætte med at komme med ideér til dansk politik stående på sidelinjen.

- Jeg vil gerne sige til den kommende statsminister, at jeg gerne vil arbejde som konsulent. Også uden betaling. Det er da et tilbud, siger den snart forhenværende partiformand til Ritzau.

Han siger samtidigt, at han ikke får svært ved at finde på noget at lave efter valget.

- Jeg skal stå op i morgen og spise scrambled eggs klokken ti. Så skal jeg have min båd i vandet og sejle rundt i kanalerne med min vidunderlige kæreste og min søn på ni måneder.