Valg 2019

Lars Løkke nær ramt af nedfalden tagsten - se videoen her

Politiet har afspærret området, mens man undersøger, hvad der skete.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var mandag formiddag tæt på at blive hovedperson i en alvorlig ulykke, da han blev interviewet foran Nationalmuseet i København.

Midt i interviewet faldt der nemlig en tagsten ned fra cirka 12 meters højde, og den landede lige ved siden af Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen har selv delt en video af hændelsen på sin Instagram-profil:

TV 2s reporter Sverre Quist var til stede, da det skete. Han fortæller, at tagstenen landede cirka en meter fra statsministeren.

- Pludselig kommer der en mørk genstand flyvende ned fra tegltaget, der lander lige ved siden af Lars Løkke Rasmussen og går itu, siger han.

I denne lydoptagelse kan du høre braget, der lød, da tagstenen ramte jorden:

Lydoptagelse fra Nationalmuseet, København

Her er, hvad der bliver sagt i lydoptagelsen:

- Jeg ønsker i dén grad at fastholde danskernes tilslutning til Danmark som et åbent land for udlændinge, der vil Danmark - som vil studere, som vil arbejde, som vil gøre Danmark..., sagde Løkke og afbrød sig selv.

Kort efter høres først ét og siden endnu et brag.

- Pas på! høres en af de tilstedeværende råbe på lydoptagelserne fra stedet.

- Åh, ej! Shit mand, råber en anden.

- Lars, du skal ikke ud der, høres på optagelsen.

- Er du okay?

Ført væk af PET

Sverre Quist fortæller, at Lars Løkke Rasmussen var meget rystet, da det skete. Han blev ført i sikkerhed af sine PET-folk med det samme.

Lars Løkke Rasmussen gav efter at have sundet sig et minuts tid et kort interview om hændelsen til TV 2.

- Jeg tror da, vi fik et chok alle sammen. Men heldigvis fik jeg ikke en tagsten i hovedet. Nu har vi så meget styr på det, at vi godt ved, hvad der skal ske i Venstre, hvis jeg havde fået en tagsten i hovedet, siger han med et grin.

Kommentaren er en henvisning til et citat, Lars Løkke Rasmussen gav til Berlingske i oktober 2014. Her sagde han:

- Det ligger i næstformandsrollen i Venstre, at man skal være klar, hvis jeg får en tagsten i hovedet, når jeg går tilbage til Christiansborg. Det vil jeg prøve at undgå, sagde han dengang.

Satte tanker i gang

At det var ved at blive til virkelighed mandag satte også nogle tanker i gang hos Lars Løkke Rasmussen.

- Lige et splitsekund står man og tænker 'you never know'. Det er en lille reminder om, at man ikke skal tage nogen ting for givet her i livet, siger han.

Nationalmuseets kommunikationschef, Jacob Frische, fortæller til TV 2, at forklaringen ikke kan tilskrives renovering.

- Vi har spærret området af og er ved at undersøge, hvad der skete. Der var lidt blæst derude, men ikke nok til, at det burde kunne ske. Politiet er kontaktet, og museets sikringspersonale er ved at undersøge taget for at finde årsagen, siger han.

TV 2 har talt med vagtchefen ved Københavns Politi, der endnu ikke har oplysninger om, hvad der skete. Ifølge TV 2s mand på stedet er der tale om et uheld.

Tagstenen faldt ned klokken 10.41, og ingen kom til skade ved hændelsen.

Lars Løkke Rasmussens søn Bergur Løkke Rasmussen skriver i en kommentar på Facebook, at han er glad for, at Lars Løkke Rasmussen er okay: