Valg 2019

Stig Grenov genopstiller ikke som formand: - Jeg har haft rigtig godt af at fjerne mig

Stig Grenov indstiller den nuværende næstformand Isabella Arendt til at tage over. Hun tror på, at hun kan modernisere partiet.

Efter syv år som formand har Stig Grenov besluttet, at han ikke vil genopstille som landsformand for Kristendemokraterne.

Han trækker sig ved partiets landsmøde den første weekend i oktober, oplyser han til TV 2.

- Jeg kan mærke, at jeg har været nødt til at tage en endelig beslutning om at få ro på. Efter min sygemelding er det blevet klart for mig, at jeg har haft rigtig godt af at fjerne mig fra formandsposten, siger Stig Grenov.

Tankerne om at trække sig som formand meldte sig for alvor i begyndelsen af valgkampen.

- Der indså jeg for alvor, hvor presset jeg var, og hvor meget det påvirkede mig og min familie.

Han anbefaler at stemme på den nuværende næstformand og frontfigur for partiet under valgkampen, Isabella Arendt.

- Det er tid til nye kræfter og visioner i spidsen for partiet, siger han.

Arendt klar til at tage over

Isabella Arendt overtog posten som frontfigur for Kristendemokraterne 13. maj, da Stig Grenov oplyste, han var nødt til at tage en måneds orlov fra formandsposten som følge af stresssymptomer.

Hun føler sig klar til opgaven som formand for partiet.

- Som Stig også selv siger det, så er han kørt træt. Og det er tid til et generationsskifte. Jeg er klar til at løfte den opgave, såfremt landsmødet til oktober synes, at det er en god ide, siger Isabella Arendt til TV 2.

Isabella Arendt mener, at hun som formand kan være med til at præsentere partiet som et mere moderne parti.

- Det er lykkes mig at slå igennem lydmuren og gøre det klart, at vi ikke er et gammelt parti, men at vi mener noget om børn, skoler og institutioner. Vi kan bringe noget nyt på den front. Vi er også allerede et mere løsningsorienteret parti. Jeg har tydeligt meldt ud, at der ikke er nogle ultimative krav. Vi er blevet et mere midtersøgende parti.

Lettere at spejle sig i

Isabella Arendt mener, at hun vil kunne kommunikere mere effektivt end den tidligere formand.

- Jeg har haft en instagramkonto længere tid end Stig, og der er bare en aldersforskel. Vi har brug for at komme ud til vælgerne på en anden måde, og jeg tror, at det har vist sig, at der er flere, der kan spejle sig i min person, siger Isabella Arendt.

Stig Grenov siger til TV 2, at han er klar til at tage del i de politiske opgaver, "når Kristendemokraterne bliver valgt ind i Folketinget".

- Jeg håber at være folketingsvalgt 5. juni, men jeg fortsætter under alle omstændigheder i partiet. Skulle jeg være så uheldig ikke at blive valgt ind, er der en kreds i Nordsjælland, hvor der er masser at tage sig til, siger Stig Grenov.

I den seneste Megafon-måling stod Kristendemokraterne til at få 1,7 procent af stemmerne. Regnes den statistiske usikkerhed på 0,9 procentpoint med, kan partiet stå til en plads i Folketinget.